Aall har verken tillit til rådmann eller ordfører i moms- og varslersakene

Får bredside: Rådmann Ole Petter Finess og ordfører Jon-Ivar Nygård får klar melding om at de ikke har tillit i de sakene som for tiden er mest diskutert i Fredrikstad kommune.

Får bredside: Rådmann Ole Petter Finess og ordfører Jon-Ivar Nygård får klar melding om at de ikke har tillit i de sakene som for tiden er mest diskutert i Fredrikstad kommune.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Henning Aall innleder innlegget med å be om unnskyldning for at han lyttet til varslerne – de nye spedalske i Fredrikstad kommune.

DEL

Leserbrev 

Du får ha meg unnskyldt kjære ordfører, hvis jeg har misforstått min ganske så nye rolle som politiker. Jeg har trodd at en av mine viktigste oppgaver skulle være å lytte til de innbyggerne som måtte ta kontakt med meg for enten å be om hjelp, eller for å gi uttrykk for noe de måtte mene er feil eller mangler i byen vår.

Du får unnskylde;

■ At jeg har lyttet til varslerne, de nye spedalske, som i lang tid har plaget deg med sine nærgående spørsmål og som du gang på gang avviser å møte.

■ At jeg har trodd at min fremste oppgave skulle være å fungere som en budbringer for byens borgere, inn i maktens korridorer. Spesielt når de selv bare møter veggen, i sine forsøk på å bli hørt av dem som sitter med makten.

■ At jeg har trodd at jeg skulle ha taushetsplikt når noe ber om det, fremfor at jeg, som du forventer, heller straks skulle ha informert deg om alt jeg har hørt.

■ At jeg har trodd at åpenhet og troverdighet er grunnleggende verdier og grunnlaget for velgernes tillit, og ikke at vi skulle lukke øynene for snusk og rusk vi etter hvert oppdaget, bak den rødmalte fasaden.

■ At jeg har trodd at jeg måtte si ifra hvis jeg for eksempel synes rådmannen burde avstå fra å intervjue ansatte som er involvert i varslersaken, spesielt nå som det foreligger en politianmeldelse.

■ At jeg også har trodd at jeg kunne si ifra når jeg har ment at du og noen av dine partifeller som er berørt av politianmeldelsen, burde erklære dere inhabile,- også utenfor bystyresalen, og dermed holde dere langt vekk fra alt som kan påvirke bevissituasjonen.

■ At jeg i min rettsvillfarelse har trodd at da vi ble innkalt til ditt hastemøte hvor alle måtte si at vi hadde tillit til rådmannen, så gjaldt det den spesifikke oppgaven med å tilrettelegge for en granskning, for det var jo det som var tema for møtet.

Men når du etterpå forteller at den tillitserklæringen også gjelder for alt hva han har gjort, og alt hva han vil kunne komme til å gjøre, ja så fikk jeg faktisk ikke det med meg det i farten.

Men, mest av alt får du ha meg unnskyldt for at jeg, til tross for din vrede, likevel kommer til å fortsette som jeg har begynt.

Men, mest av alt får du ha meg unnskyldt for at jeg, til tross for din vrede, likevel kommer til å fortsette som jeg har begynt.

Ja, jeg er nok så lite politisk korrekt at jeg kommer til fortsette med å rope høyt om saker og ting folk opplever som urettferdige og derfor trenger litt drahjelp.

Og selv om jeg nå vet at du vil misliker det, kommer jeg til å være stum som en østers, når noen vil fortelle meg noe i fortrolighet.

Så får jeg heller da ta den kjeften og harseleringen du og medieeksperten slynger ut i bystyresalen eller gjennom media, når dere kjenner at jeg tråkker på ømme tær.

Ja herr ordfører – selv om det nok er uhørt i din verden – kommer jeg til og med, og det her og nå, høyt og utvetydig, til å varsle om følgende:

Verken du eller rådmannen har lenger min tillit i noe forhold knyttet til varsler- og moms-sakene.

Og til sist; hvis det virkelig er som du hevder, at alle i bystyret sitter i samme båt og er medansvarlig for alt som har foregått, ja da protesterer jeg høylytt og om nødvendig, så hopper jeg fra båten, og det selv om jeg da skulle havne på dypt vann.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags