Gå til sidens hovedinnhold

Slangen Simensen gjør drittjobben for bråkebøtta Moland Pedersen

Artikkelen er over 5 år gammel

Harald Zwart svarer Jens O Simensen ved å hamre løs mot kommune- og Ap-topper i Fredrikstad og varsler at det kommer en ny film der Simensen og Terje Moland Pedersen er jokerne i stokken. De dukker opp igjen og igjen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Angrep er beste forsvar sies det. Og nå angriper Nygård, Finess, Moland Pedersen og Simensen alle som sier dem imot med alle mulige innfallsvinkler.  De skyter om seg som fulle cowboys.  Nå skal «alle» tas. 

Er det fordi Ap-gjengen faktiske er skyldige?

Les Simensens innlegg: Rolleblanding, populisme og udokumenterte påstander

Det at Ap Fredrikstad har gjort mye galt, er det vel lenger ingen tvil om.  Omfanget av samrøre, maktmisbruk og ren udugelighet er overveldende og folk er sinte.

De har fått nok av Roy Jakobsen som burde vært sparket langt ut i gågata, men i stedet er beskyttet av Nygård og Finnes.  Jakobsen har vært politianmeldt flere ganger, er anklaget for å ha trakassert ansatte og er kanskje den fremste årsaken til at skattebetalerne må ut med over 17 millioner som kunne vært brukt på noe annet og langt bedre (eldreomsorg, barnevelferd?)

De har fått nok av den udugelige rådmannen som ikke evner å se at han oppfører seg frekt og ufint mot varslerne, men istedet forkludrer en ryddig etterforskning ved å «snakke» med de ansatte som er involvert for å få dem til å støtte hans teorier.  Finess ligger nok svært så tynt an fremover og det ville ikke overrasket meg om Nygård ser det som nødvendig å kaste ham under bussen for å redde sitt eget skinn.

De har fått nok av Jon-Ivar Nygård som i sin nærmest narsissistiske form ikke har noen som helst selvinnsikt, men bare peker utover.  Han smiler mens han klipper røde bånd og ringer samtidig redaktører av byens aviser klokken 06.00 om morgenen dersom det er en kommafeil i hans sitater.  Veldig viktig for Nygård å beholde sitt fromme ytre med tanke på en fremtid innen partiet. Og Varslersaken er ikke bra for en kar som skal oppover i systemet.

De har fått nok av Terje Moland Pedersen, en skikkelig bråkebøtte som både sitter i kontrollutvalget, men også med store næringsinteresser i byen – blant annet Værste.  Det kanskje ikke mange vet, er at han også er såkalt «rådgiver» for Hadia Tajik som jo vi alle vet er svært så opptatt av varslervern.  Snakk om ironi.

De har fått nok av Jens Olav Simensen som er liksom «pr-ansvarlig» for kommunen (men også Værste dersom du lurer på om det er samrøre der også).  Ingen vet hvor langt hans tentakler strekker seg, men vi ser at hans personlige pr-film, Simen Kommunikasjon AS, tjener godt på å fakturere kommunen for å jobbe med PR (les forsøk på å tie motstanden og beskytte Aps renommé ).

Jeg har forsøkt på min måte å belyse problemene i Fredrikstad gjennom det jeg kan best, nemlig filmer. Det er satiriske filmer gjort som levende karikaturtegninger, og i Europa har vi hatt en lang tradisjon på dette som en motvekt til makteliten.

Vi har talefrihet og det er nødvendig i vårt samfunn.  Det som nettopp har skjedd i USA viser at vi må ta enda mer vare på balansen hos oss selv.  Og derfor skremmer utspillet til Simensen meg.

Filmene er ment å opplyse og motivere velgerne, og de er laget med research i fakta. All informasjon i filmene er basert på avisartikler og møtereferat og samtaler med involverte.  Og som jeg har sagt tidligere, er ikke dette et partipolitisk utspill, men et demokratisk. 

Det er som om Simensen lurer på ethvert hjørne for å «ta» dem som er enige med meg.

 

Det som er mest oppsiktsvekkende, er ikke at jeg blir møtt med støtteerklæringer på hvert gatehjørne når jeg er i Fredrikstad, men at alle føler de må hviske.  Ingen tør å si det høyt. Det er en merkelig opplevelse.  Det er som om Simensen lurer på ethvert hjørne for å «ta» dem som er enige med meg.

Jeg har ingen ting imot Ap personlig. Jeg kjenner Trond Giske og Hadia Tajik godt fra da de var kulturministere og har stor respekt for Ap sentralt. Det er bare her i vår by hvor Ap har mer eller mindre regjert uavbrutt i en mannsalder og det har gått helt fullstendig av skaftet.

For å si det slik - jeg hadde gjort det samme mot en makt som oppførte seg like hensynsløst fra et annet parti.  Det er bare ironisk at det er Arbeiderpartiet - partiet for arbeiderne.  Folket.  Dere som nå betaler 880.000 til Roy Jakobsens hvert år, og 17 millioner for hans «feil».

For å belyse dette enda mer, jobber vi nå med en ny film. Ikke så satirisk denne gang, men etter hvert som vi gjør research, dukker det opp enda flere bindinger. Og jokerne i stokken som kommer opp igjen og igjen er Terje Moland Pedersen og Jens Olav Simensen.

For de av dere som husker Disney-filmen om Robin Hood, så kan Moland Pedersen sammenliknes med den ganske jålete, litt enfoldige og selvopptatte Kong Johan som ikke tåler at noen snakker han imot, (at Moland Pedersen er selvopptatt ser man når han sier han googler seg selv, ref f-b 10. okt 2016).  Simensen er slangen som gjør drittjobben for han.

Slangen Simensen er en interessant karakter.

Simensen sitter godt langt inn i Ap med sentrale stillinger og er pr-ansvarlig for Værste samtidig som han sitter i planutvalget. Simensen gjør drittjobben ved å stoppe sentrale politikere i korridorene og regelrett kjefte på dem. 

Han gjør drittjobben på «gølvet» og i media. Simensen og Ap forsøker altså det samme som gjøres i Russland, og nå kanskje i USA etterhvert - nemlig å tie motstanden i media og på personlig plan.

Jeg er ikke redd for Simensen. Jeg treffer ham ikke i gatene eller korridorene i Fredrikstad. Jeg har ikke prosjekter eller interesser han kan ødelegge (bortsett fra at Simensen og Co kan sette en stopper for filmpremiérene i Fredrikstad, så hvis neste premiere ikke er i Fredrikstad så vet dere hvorfor).

Bortsett fra det - står jeg fritt. Og det er det viktigste. Jeg har fri tale. Leser man Simensens siste leserbrev er det et fantastisk skue inn i en paranoid og desperat person, som ikke kan fordra å bli pirket på og som bruker all sin «pr-ekspertise» for liksom å få taket på oss som sier ifra.  Det var jo Simensen som anmeldte Demokraten til PFU for å vise filmene om Kong Jon-Ivar i et forsøk på å stoppe de visningene.  De ble skremt da filmene etterhvert nådde over 10.000 visninger.

Men jeg er skyldig i en ting. Jeg er modell- jernbaneentusiast.

 

Men jeg er skyldig i en ting. Jeg er modelljernbaneentusiast. For de av dere som har vært på Fredrikstad kino og sett modellen fra Karate Kid som min kone og jeg laget, så ser dere at min kjærlighet til modeller er stor. Jeg har alltid elsket modeller helt siden jeg var drittunge og gikk i Barda-butikken og spurte om alt mulig. 

Når da en driftig kar som Arne Børresen gjør det jeg alltid har drømt om, nemlig å lage verdens feteste modelljernbane i min egen hjemby, så klarer jeg ikke annet enn å bli entusiast.  Og Simensen har helt rett i sin «viktige etterforskning» -  jeg var altså innom en ettermiddag i høst, kanskje en halvtime totalt og ga hans folk noen tips om belysning. Jeg tok med min filmfotograf fordi vi var tilfeldigvis på reklamefilmopptak ikke så langt unna. Min fotograf er også modell entusiast. 

Les også

Journalistpris til Fredriksstad Blad-journalist for arbeidet med varslersaken

Men det er så langt Børresen og mine «forretningsforbindelser» strekker seg. Og hvis du lurer på om jeg fikk betalt, så fikk jeg en nydelig vaffel, og da er vel transaksjonen lovlig. Simensen bør derfor feie for egen dør når det gjelder å gå ut med udokumenterte påstander.

Det at Simensen kaster seg over denne felles kjærligheten til modeller og kaller det «suspekte forretningsforbindelser» sier vel alt om hvor desperat Simensen og hans partifeller er om dagen, og igjen høres det ut som gammel Østblokk-propaganda.

Simensen  drives av en paranoia som gjør at han saumfarer desperat etter «fem feil» overalt.  Fem feil som kan brukes mot andre for å få fokus fra ham og hans svært så skyldige Ap-partnere.

Men det Simensen glemmer, er jo at all denne brannslukningen han nå er tvunget til å gjøre egentlig er bra for hans eget firma. Han kan jo fakturere massevis av timer til kommunen hver gang noen av «the usual suspects» driter seg ut.  Men så smart er ikke Simensen, for det å tjene penger er ikke noe Ap-folk er veldig opptatt av.

Link til Byavisas omtale av samarbeidet mellom Zwart og modelljernbanesenteret

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.