Gå til sidens hovedinnhold

Prøv ikke å kneble journalister, samrøre-ekspert Simensen

Artikkelen er over 4 år gammel

Jeg lar meg ikke kneble, er Arne Børresens svar til Jens O Simensen som påsto at det er lite igjen av den presseetiske dyden i Demokraten.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ingen skal kunne si at Ap i Fredrikstad har tatt på seg diplomatirollen for å komme varslerne i møte. Partiet - som i sin tid var det politiske verkstedet for nettopp arbeidsfolk - har snarere hatt en passiv, nedlatende holdning til de ansatte som har meldt fra om alt fra grov momstriksing til sleip trynetillegg-praksis i lederskapet.

Men nå mener partiets uoffisielle kommunikasjonssjef, eks-kommunikasjons-direktør i Værste, tidligere A-pressetopp, betalt hoff-bokforfatter for de store i næringslivet - Jens Olav Simensen at tida er inne for besinnelse.

  • I bunnen siden finner du lenke til artikkelen i Byavisa der Zwarts bidrag til modelljernbanesenteret først ble omtalt

Les: Det må bli slutt på at Arne Børresen i Demokraten graver fram mer dritt som kan skade Ap-kommunens omdømme. For Børresen er ikke troverdig fordi han som «stasjonsmester» i Gamlebyen har gitt Harald Zwart en vaffel for hans råd om lyssetting i modelljernbanelokalene.

Og Zwart er det svarteste som har skjedd Fredrikstad Ap siden starten i 1893.

 

Og Zwart er det svarteste som har skjedd Fredrikstad Ap siden starten i 1893. Den mannen er selve premissleverandøren til alle varslersakene! Se opp for Zwart og Børresen som driver samrøre, advarer Ap-dynastiets analytiker og sterke mann i kulissene, Jens Olav Simensen.

Jeg lar Demokratens ansvarlige redaktør Tomm Pentz Pedersen vurdere om dette er en forretningsmessig avtale - slik Simensen hevder. Habilitet er ikke noe man avgjør selv, som kjent.

Men Zwart er uansett ingen premissleverandør. Jeg snakker, i motsetning til Simensen, med varslerne - ikke om varslerne. De er mine kilder - ikke Harald Zwart.

Jens Olav, du ansatte meg i Demokraten en gang i forrige årtusen. Det må være det dummeste du har gjort, nest etter å flytte Stadion fra Holmen til Værste. (Det der kostet kommunen skjorta, vet du.) 

Men la meg berolige deg, samrøre-ekspert Simensen: 

Fredrikstad trenger mer enn noen gang journalister som kan ettergå dere maktmenneskene i sømmene. Og i den forbindelse, gratulerer til FB-kollega Ellen Ophaug med pris fredag!. 

Siden vi i Demokraten - som første avis - i januar 2015 bragte den mest omfattende varslersaken til torgs - den påståtte ulovlige håndteringen av anleggsbidragsmodellen som så langt har kostet kommunen opp mot 30-40 millioner kroner - hører jeg daglig: «Stå på! Byen trenger journalister som kan stille spørsmål om moms-fifling, kommunesjefer som mister ansvaret, men som likevel får økt lønna fra 750.000 til 880.000 kroner, og om utfrysing av folk som sier fra» osv.osv. 

Vi må også stille spørsmål om hvorfor NAV skal flyttes fra sentrum til Værste, slik vi gjør i Demokraten. 

Forslag: Kan ikke du, Jens Olav, som er ex-Værste-kommunikasjonssjef og nåværende Ap-topp, spørre 100 NAV-brukere på gata om det er greit å flytte dette kontoret en drøy kilometer bort fra bussholdeplassen og ut mot Helsehuset som allerede er etablert på Værste?

Hvis mer enn halvparten av de spurte synes dette er uheldig - kan ikke du som en god sosialdemokrat - og maktmann - bevirke til at flyttingen til Værste droppes? Eller veier hensynet til Værste og kapitalkreftene tyngst?

Og i disse momstider:

Det er ti selskap som feilaktig har fått mva-besparelser på tilsammen 15 millioner kroner etter ulovlig bruk av anleggsbidragsmodellen. Ett av foretakene er Værste hvor du - Jens Olav - var kommunikasjonsjef og hvor en rekke politikere har hatt og har styreverv og forbindelser.

Så langt har ikke en eneste ledende politiker i Ap krevd å få kommunens penger refundert. I stedet skal beløpet dekkes av skattebetalernes midler. Kan du - som den fremste motstanderen av samrøre - se til at innbyggerne slipper ytterlige belastninger i kjølvannet av momssaken? Underforstått, kreve tilbakebetaling fra alle foretakene inklusive din tidligere arbeidsgiver Værste?

Du vet, Jens Olav Simensen, at varslernes tillit til den sittende kommuneledelsen er lik null.

 

Avslutningsvis: Du vet, Jens Olav Simensen, at varslernes tillit til den sittende kommuneledelsen er lik null. Varslerne er kort og godt verken interessert i å møte Nygård (Ap) eller Finess på disse karenes premisser. De er redde for å bli sparket bena under enda en gang.

Så: Tid for besinnelse er det alltid, men med det ulne granskingsvedtaket du selv har støttet opp om vil varslersaken rulle langt inn i 2017 - og kanskje også fram mot kommunevalgkampen senhøstes 2018. Kommer det ikke en god porsjon oppriktighet inn - og synlige konsekvenser ut av denne materien, vil løpet trolig være kjørt for Ap-flertallet ved neste valg.

Det er ikke som du tror at velgerne glemmer omdømmenederlaget dere ansvarlige har påført kommunen. Tenk det.

Men prøv ikke å kneble journalister som følger opp denne svært alvorlige og mest kostbare saken i Fredrikstad kommune på flere årtier med fullstendig grunnløse samrørepåstander.

Men skulle du likevel ha et eksemplar av forretningsavtalen mellom oss entusiastene i Gamlebyen og Harald Zwart, så send oss det gjerne. Du har kanskje originalen også? 

Link til Byavisas omtale av samarbeidet mellom Zwart og modelljernbanesenteret

Kommentarer til denne saken