Gå til sidens hovedinnhold

Mener Simensen at administrasjonen har opptrådt riktig?

Artikkelen er over 5 år gammel

Jeg savner fra deg, Jens O Simensen, at du mener noe om administrasjonen og ordføreren. Du burde komme med noen velmente råd, skriver Steinar Kleiven om varslersaken.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser med undring Jens O Simensens betraktninger om varslersaken i Fredrikstad kommune. Om jeg har forstått saken rett, så er det et flertall ansatte i kommunen som har varslet sine sjefer om saker som de mener sjefene har håndtert kritikkverdig. Som reaksjon har de opplevd å bli mistrodd, blitt mer eller mindre trakassert for at de har påpekt misforhold i saksbehandling o.s.v.

Harald Zwart er en av dem som har ment at saksbehandlingen som kommunen har bedrevet i byggesaken på Hankø har vært forkastelig. At det skulle gjøre at journalist Børresen i Demokraten ikke kan ha kontakt med Zwart, forstår jeg ikke. Når en varsler kontakter en journalist, må det vel bli en kobling, Simensen? Det er vel en dyd av nødvendighet for at det skal bli en artikkel?

Ser videre at Simensen sukker over at Børresen har skrevet minst fem artikler om varslersaken, undrer på hva Børresen hadde fått skrive om varslersaken om Simensen hadde vært redaktør?

Videre får Truls Velgaard en sleng for at han ikke er fornøyd med administrasjonen og ordførerens behandling av varslerne.

Henning Aall er også misfornøyd med hvordan administrasjonen og ordfører en opptrer i varslersaken, det får også kritikk fra Simensen. Fredriksstad Blad får derimot ros for å foreslå at berørte parter burde prate sammen, men om det er slik at varslerne ikke lengre har tillit til rådmann og ordfører, så er vel det ikke så enkelt, Simensen.

Det jeg savner fra deg, Simensen, som tilhører Ap-kretsen og som sitter i bystyret, er at du ikke mener noe om administrasjonen og ordføreren. Der synes jeg du som har innsikt skulle komme med noen velmente råd. Men det er muligens slik at du synes de har opptrådt korrekt i varslersaken.

Kommentarer til denne saken