Kommunen bør ikke betjene anonyme krav om innsyn

Ingerid Gjølstad leder byarkivet som særlig får merke den store økningen i innsynsbegjæringer. Det gikk med om lag et halvt årsverk for to år siden, nå er det økt til ca. 3,4 årsverk, har Fredrikstad kommune opplyst.

Ingerid Gjølstad leder byarkivet som særlig får merke den store økningen i innsynsbegjæringer. Det gikk med om lag et halvt årsverk for to år siden, nå er det økt til ca. 3,4 årsverk, har Fredrikstad kommune opplyst. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En form for juridisk lammelse? spør Terje Larsen om at anonyme fremmer så mange krav om innsyn i offentlige dokumenter.

DEL

Leserbrev 

Jeg leser med skrekk, gru og forbannelse i FB om anonyme som bruker retten til innsyn i saksdokumenter ut fra offentlighetsloven. Enkelte ber om enorme mengder informasjon. Leste også et referat i kommunens møtebok datert 7. mars i år som omhandler saken. Det kan se ut til at kommunen inn til videre må finne seg i dette. En form for juridisk lammelse?

Anonymitet brukt på denne måten er noe styggedom. Hvordan gi ut etterspurt informasjon til en anonym? Man har vel verken navn eller adresse til spøkelset? Hva i all verden kan motivere noen til å drive med dette?

Det finnes en del mennesker som er personlighetsforstyrrede på en slik måte at de er direkte onde og koser seg med å lage djevelskap for enkeltpersoner og organisasjoner. En blanding av psykopati og sadisme. Tilsynelatende trygt fra en anonym posisjon.

Her burde kommunens ledelse gis handlingsrom til å endre praksis, slik at anonyme krav om innsyn for all fremtid ikke betjenes. Det er trist om dette får fortsette. Det burde bli en sentral HMS-sak å sette en stopper for det hele. Ansatte veltes på en formidabel ekstrajobb som er totalt meningsløs, mens sadistene kan fortsette å kose seg med djevelskapen sin.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags