Gå til sidens hovedinnhold

Hattemaker Simensen, det er tid for å glemme ømme tær

Artikkelen er over 4 år gammel

Børresen og Zwart har ingen avtale om videre utvikling av modellsenteret, skriver Demokraten-redaktør Tomm Pentz Pedersen, og anbefaler Jens O Simensen å vurdere egne roller og forholdet til ulike oppdragsgivere

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er det en tid for besinnelse skriver bystyrerepresentant for Fredrikstad Arbeiderparti Jens Olav Simensen i et leserinnlegg. Simensen dundrer løs mot både Demokraten, undertegnede og journalist Arne Børresen. Besindighet, realitetsorientering og selvbeherskelse er tydeligvis ikke noe Simensen selv lever etter når han bestemmer seg for å ta pennen fatt.

Etter hans forståelse har vi også mistet vår presseetiske dyd. Sitat: «Det er med skuffelse jeg registrerer at redaktøren ikke står til troende. Arne Børresen har skrevet minst fem artikler om varslersaken etter at redaktøren på lederplass annonserte at de skulle være spesielt aktsomme. For det er ingen tvil om at Harald Zwart er aktør og premissleverandør i varslersaken. Det er bare å minne om at hans fjerde film har tittelen «Kongen og de onde varslerne». Demokraten selger inn filmen med «Se Harald Zwarts nye film om varslerne». Koblingen varslersaken-Harald Zwart-Arne Børresen er altså åpenbar. Det kan da fastslås at Demokratens redaktør synes det er greit at en journalist i hans avis har forretningsmessige forbindelser med en sentral aktør i en sak som samme journalist dekker.

Men for Demokraten selv er denne rolleblandingen helt uproblematisk. Det er ikke mye igjen av den presseetiske dyden der i gården».

Etter vår publisering av Harald Zwart sine satiriske filmsnutter henviser Simensen til min kommentar tirsdag 6. september «Selv en mistanke om tette forbindelser og rolleblanding er problematisk» og lederen lørdag 22. oktober om «Demokratens prinsipper».

Ja, det er problematisk når fremstående politikere eller byråkrater ikke spiller med åpne kort – og ja, mitt ansvar er å verne om redaksjonens produksjon av fri og uavhengig journalistikk. Men først og fremst, Harald Zwart er ingen premissleverandør for oss i varslersaken.

Som Arne Børresen skriver i sitt tilsvar til Simensen: «Jeg snakker i motsetning til Simensen med varslerne – ikke om varslerne. De er mine kilder – ikke Harald Zwart».

Journalist Børresen har vært bevisst på sin rolle og spilt med åpne kort til meg om innspillet som Harald Zwart kom med rundt lyssettingen av modelljernbanen i Gamlebyen. Noen forslag og tips Zwart villig delte med modelljernbaneentusiastene slik at opplevelsen for de besøkende kunne bli enda bedre.

Børresen og Zwart har ingen avtale om videre utvikling av modellsenteret – og hvis nevnte samtale over en kaffekopp er «en forretningsmessig forbindelse» i Simensens hode, da bør forfatteren, skribenten, Arbeiderparti-politikeren og den tidligere kommunikasjonsrådgiveren med ansvar for omdømmebygging for Værste AS ta en runde i eget lønnkammer – og se hvor den folkevalgte politiker-dyden har gjemt seg i den store skuffen med ulike oppdragsgivere. Under bokstaven «V» for Værste? – eller under bokstaven «B»? rett ved pressemeldingen du nylig skrev for Batteriretur og flyttingen til Borg Havn.

Fredrikstad Arbeiderparti sin «kommunikasjonsansvarlige bakmann» Jens Olav Simensen har talt igjen – og tydeligvis sett lyset. Politikeren med både sombrero, bowler, snutehatt, filthatt stråhatt og flosshatt i garderoben har «plutselig» innsett at varslerne og administrasjonen bør snakke sammen – du verden!

For å bruke en omskrevet versjon av Simensens egne avslutningsord: Det er en tid for alt. Nå er det tid for å glemme ømme tær og egen sårhet. Ta varslerne på alvor.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.