Fredriksstad Blad burde referert mer presist fra Kontrollutvalgets møte

Terje Moland Pedersen er redd det kan oppfattes som en insinuasjon om kameraderi når Fredriksstad Blad omtaler Jon-Ivar Nygård som «hans egen partifelle».

Terje Moland Pedersen er redd det kan oppfattes som en insinuasjon om kameraderi når Fredriksstad Blad omtaler Jon-Ivar Nygård som «hans egen partifelle». Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Det kunne kanskje vært på sin plass at avisen hadde gjengitt hvorfor jeg mente det ikke var grunnlag for å gi et slikt oppdrag til revisjonen, skriver Terje Moland Pedersen.

DEL

Leserbrev 

I en sak på nettavisen torsdag 18. august følger Fredriksstad Blad opp sak vedrørende Gressvik bruk og en eventuell flytting av Sleipner motor.  I denne reportasjen vises det også til kontrollutvalgets behandling av denne saken, en sak der kontrollutvalget fattet et enstemmig vedtak om å ta redegjørelsen fra regulerings- og byggesakssjef Anna Auganes og ordfører Jon-Ivar Nygård om dialogen mellom Fredrikstad kommune og Sleipner motor til orientering.

Avisen gjengir at Kontrollutvalgets leder Ingrid Willoch, ønsket et vedtak der utvalgte skulle gi et oppdrag til kommunerevisjonen om å se nærmere på denne saken, men avisen informerer ikke om at et slikt forslag aldri ble fremmet. Avisen skriver også at undertegnede ikke ønsker å gå videre med saken etter redegjørelsen fra Auganes og fra, som avisen uttrykker det, «hans egen partifelle» Jon-Ivar Nygård.  Dette kan lett oppfattes som en insinuasjon om kameraderi. 

Det kunne kanskje vært på sin plass at avisen hadde gjengitt hvorfor jeg mente det ikke var grunnlag for å gi et slikt oppdrag til revisjonen, og at dette ble støttet av de øvrige representantene i utvalget.  Det ble gitt et fyldig referat til kontrollutvalget i dette møtet, det var det full enighet om i utvalget. 

Jeg pekte på at med mindre noen av utvalgets medlemmer mente det var feil eller mangler i de fremstillingene som ble gitt, så var det ikke mer å undersøke om disse møtene og innholdet i disse og at vi ikke kunne iverksette en undersøkelse og bruke ressurser om vi mente det ikke ville komme noe ut av den. I tillegg pekte jeg på at det allerede var kommet noe ut av dette fordi Auganes opplyste at de på bakgrunn av erfaringer fra denne saken har besluttet å skive referater fra slike møter. 
På dette grunnlaget fattet kontrollutvalget et enstemmig vedtak om å ta saken til orientering.
Som medlem av kontrollutvalget har jeg ikke til hensikt å bidra til eller delta i debatten i byens aviser om saker som behandles i kontrollutvalget.  Skal kontrollutvalget fylle den rollen den har er det viktig at utvalget opptrer ryddig og objektivt i de sakene som er til behandling. Det vil jeg bestrebe meg på og kommentarer derfor ikke det øvrige innholdet i artikkelen.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags