Vannscoortere: Det blir nok ikke lovendring før det skjer noen dødsulykker

«Uvettig kjøring»: – De kjører i meget stor hastighet frem og tilbake som om de skulle være på en racerbane, skriver Mona Flemmen om vannscoortertrafikken.

«Uvettig kjøring»: – De kjører i meget stor hastighet frem og tilbake som om de skulle være på en racerbane, skriver Mona Flemmen om vannscoortertrafikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mona Flemmen, Hvaler hytteforening, klager på vannscooterne: «Vi leser at alt fra båtfolk, badende og mannskapet på redningsskøyta reagerer på denne kjøringen.»

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Denne sommeren har vi fått en ny opplevelse i ferieparadiset Hvaler, nemlig inntog av vannscootere. Vi har hatt det tidligere også men ikke i det antall vi opplever denne sommeren. Det jeg ønsker å poengtere er opplevelsen av disse små hurtiggående «fartøyene», som betjenes av alt fra middelaldrende menn til unge gutter. De kjører i meget stor hastighet frem og tilbake som om de skulle være på en racerbane.

Tilsynelatende kan det for oss på land se ut som om de kjører helt uten mål og mening med unntak av at det er om å gjøre å kjøre raskest mulig. For en utenforstående er det vanskelig å forstå hva som kan være gøy med en slik kjøring. Det å kjøre frem og tilbake – frem og tilbake. De aller fleste sitter også alene og er de to, så vil jeg ikke tro det er mulig å føre noen samtale da det nok er en del støy fra motoren.

De kjører i meget stor hastighet frem og tilbake som om de skulle være på en racerbane.

Det har vært flere innlegg i media i de siste ukene om denne uvettige kjøringen, men vi kommer nok ikke til å få noen endringer i lovverket før det skjer noen dødsulykker. Vi leser at alt fra båtfolk, badende og mannskapet på redningsskøyta reagerer på denne kjøringen.

Dog skal det samtidig sendes en henstilling til alle om å ta hensyn. Forrige dagen da jeg var ute og  kjørte i Asmaløysundet, kom det noen større hurtiggående båter som verken viste hensyn til oss andre som var i sundet eller gjorde forsøk på å sette ned farten som sannsynligvis var i ca. 35-40 knop!

Den frihet det er å være på sjøen ønsker vi alle fortsatt å ha. Vi må også respektere og forstå de elementene sjøen krever av oss. Er vi sjøfarende, er vi ikke bare en fare for andre, men vi kan påføre andre store skader og belastninger.

Vis sjøvett – ta hensyn – vi ønsker alle å kose oss på sjøen. Til sist – bruk vest vi vet det redder liv!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken