Gå til sidens hovedinnhold

Velforeninger på Hvaler – foren dere mot vannscootere!

Artikkelen er over 3 år gammel

Papperhavn Vel vil ha med seg de andre velforeningene i Hvaler i en felles aksjon mot vannscootere i kystnære farvann.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Papperhavn Velforening ønsker å få med alle velforeninger på Hvaler i en felles aksjon mot bruk av vannscooter nærmere enn 500 meter fra land. Vi håper flere enn dagens tre velforeninger kan registrere sin forening på Hvaler kommunes hjemmeside. Da blir det er lettere å ta kontakt ved behov.

Forsommeren 2017 ble forbudet mot å bruke vannscooter nærmere enn 500 meter fra land opphevet, og vannscooterne fikk samme ferdselsregler som vanlige fritidsfartøy. Sommeren 2017 fikk vi erfare at vannscootere absolutt ikke brukes som vanlige fritidsbåter.

Er du på holmetur en fin sommerdag flerres stillheten av vannscootere som morer seg med å kjøre åttetall, eller raser fram og tilbake uten mål og mening. I praksis et leketøy, kun for moro, en støyforurenser. Flere forteller om vannscootere som kjører innenfor badebøyer, de tror kanskje ikke forbudet gjelder for dem.

En fartsgrense på fem knop Hvaler rundt vil stoppe bruken av vannscooter.

 

Papperhavn Vel sier nei til å bruke vannscootere i våre kystnære farvann. Fortrinnsvis ønsker vi de gamle reglene tilbake. Er det umulig, må Hvaler innføre fartsgrenser langs land som gjør bruken av vannscootere uinteressant.

En fartsgrense på fem knop Hvaler rundt vil stoppe bruken av vannscooter. Det samme gjelder store cabincruisere eller vannski. Å kjøre fort samtidig som fører ser mest bakover er farlig for alle andre brukere av området.

Kommentarer til denne saken