Papperhavn vel ønsker 400 meter og fem knop for vannscooter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Årsmøtet i Papperhavn Velforening oppfordrer flest mulig til å gå inn og si sin mening om vannscooterbruk i Fredrikstad og Hvaler innen høringsfristen går ut 6. april.

DEL

Leserbrev 

Forsommeren 2017 ble forbudet mot å bruke vannscooter nærmere enn 400 meter fra land opphevet, og vannscooterne fikk samme ferdselsregler som vanlige fritidsfartøy. Hvaler og Fredrikstad har foreslått en forbudsgrense på 200 meter fra land. Dette mener vi er for lite. Papperhavn Velforening foreslår en forbudssone på 400 meter, og en fartsgrense på fem knop ut til denne.

Sommeren 2017 fikk vi erfare at vannscootere absolutt ikke brukes som vanlige fritidsbåter. Er du på holmetur en fin sommerdag, flerres stillheten av vannscootere som morer seg med å kjøre åttetall, eller raser fram og tilbake uten mål og mening. I praksis et leketøy, kun for moro, en støyforurenser.

Flere forteller om vannscootere som kjører innenfor badebøyer, de tror kanskje ikke forbudet gjelder for dem. Papperhavn Vel ønsker ikke vannscootere i våre kystnære farvann. Fortrinnsvis ønsker vi de gamle reglene tilbake.

6. april er høringsfristen for vannscooterbruk rundt Fredrikstad og Hvaler. Årsmøtet i Papperhavn Velforening oppfordrer flest mulig til å gå inn og si sin mening om vannscooter der.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags