Nye vannscooterregler er seier for støyen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Hvorfor endre regler som ivaretok interessene til det store flertallet av dem som bruker skjærgården? er Arne Sisseners innvending mot forslaget til forskrift for vannscootertrafikk.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Nå ligger forslaget til nye regler for bruk av vannscooter i skjærgården rundt Hvaler og Fredrikstad på bordet. Ingen protester fra tilhengerne, forståelig nok.

For hvem skal man ta hensyn til: En liten gruppe som vil drive med støyende lek i skjærgården, eller det store flertallet som søker dit for å nyte stillhet og ro?

Vannscootere brukes ikke på samme måte som en båt. De må derfor komme inn under andre regler. For de fleste er dette et leketøy. Moro for dem, irriterende støy for andre. I utkastet til nye regler for Fredrikstad og Hvaler ser det nesten ut som scootervennene har diktert reglene selv.

Hvor hyggelig er det å nyte sommeren på land med bråket fra scooternes lekekjøring bare 200 meter ute? Grensen på 400 meter må absolutt opprettholdes. Sikkerheten til dem som kjører kan sikres om de bruker tørrdrakt og et minimum av redningsutstyr.

Samtidig gis det blankofullmakt til transportkjøring innenfor 200 meter. Grensen på fem knop er fjernet. I praksis betyr det nesten fullt frislipp.

  • Debatt nederst på siden: Nye regler betyr nesten fullt frislipp for vannscootere!

Hvorfor endre regler som ivaretok interessene til det store flertallet av dem som bruker skjærgården? Vi har nok støyforurensing rundt oss. La oss slippe å få enda en!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken