«Kroneksempelet på ikke å forstå» svarer om vannscooter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Arne Sissener ble kalt kroneksempel på ikke å ha forstått noe om regler for vannscooterkjøring. – Da er jeg i godt selskap, svarer han.

DEL

Leserbrev
Christian Hammernes i Norges Vannscooterforbund (NVSF) påstår at jeg og alle kommuner som vil regulere kjøring med vannscooter har misforstått alt som har med dette å gjøre. Jeg er til og med utnevnt til kroneksempelet som ikke har fattet noen ting. Da er jeg i godt selskap med de fleste som er satt til å regulere dette, og som er uenig med NVSF sitt syn på saken.

De siste somrene har uvesenet bredt seg. Lekekjøring frem og tilbake og rundt i ring på nesten samme sted. Masse rusing og full gass. Slik barn i småjoller driver på, men begrenset av en motor under ti hestekrefter. Det er dette bruksmønsteret som gir behov for særregler for denne typen fartøy. NVSF hevder at det ikke er tillatt å regulere vannscooter på annet vis enn øvrige fartøy.

Forskriften for vannscootere ble opphevet i fjor. I den hadde scooterne forbud mot å kjøre nærmere enn 400 meter fra land. Kommunene har fremdeles ganske vide fullmakter til å regulere bruk av fartøy både i vassdrag og sjø. Det av hensyn til friluftsliv, miljø, framkommelighet, trygg ferdsel og forsvarlig bruk.

Med tanke på adferden til en god del av scooterførerne burde det være nok å gripe fatt i for dem som skal utarbeide forskriftene. Gå inn på google og se på vannscooterforbundet. I Tønsbergs Blad er det interessante debatter om scooterbruk.

Gå også inn på «Opphevelse av vannscooterforskriften» og se selv hvilke muligheter kommunene har til å regulere bruken i egne farvann. Håper de vet å benytte seg av disse.

Vi får bare håpe utvalgene kommer fram til nye forskrifter som bidrar til at folk flest kan hygge seg i skjærgården, med minst mulig støy fra andres motoriserte lek.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags