Vi trenger politikere som går til valg på rør

– Fredrikstad er en av mange kommuner i Norge som er i  vekst og som vil oppleve stor og rask utbygging av både boligområder og offentlig infrastruktur. Da må man sikre at vann- og avløpsnettet er skrudd sammen for dette, heter det i innlegget fra NITO.

– Fredrikstad er en av mange kommuner i Norge som er i  vekst og som vil oppleve stor og rask utbygging av både boligområder og offentlig infrastruktur. Da må man sikre at vann- og avløpsnettet er skrudd sammen for dette, heter det i innlegget fra NITO. Foto:

Av

– Som ingeniører  slår vi i NITO et slag for det vi liker å kalle de hemmelige tjenestene. Vannet som kommer ut av springen. Kloakken som sildrer gjennom rørene under gatene, skriver Beate Andersen.

DEL

Leserbrev

31. mars gikk fristen ut for partiene til å levere inn lister for valget 2019. Folk flest rundt omkring i landet har sagt ja til å gjøre en innsats for lokaldemokratiet. Gratulerer alle sammen og takk for at dere stiller opp!

Foran oss står en valgkamp der alle politiske partier kjemper om både oppmerksomhet og velgere. Debatten vil nok som vanlig preges av de nære sakene; helse, skole, eldreomsorg, det er bra. Men kommunevalget bør handle om mye mer. Som ingeniører slår vi i NITO et slag for det vi liker å kalle de hemmelige tjenestene. Vannet som kommer ut av springen. Kloakken som sildrer gjennom rørene under gatene. Planene og tegningene som sikrer trygg utbygging.

I kampen om oppmerksomheten, kanskje du som står på en av disse listene skal gå mot strømmen og i stedet for å bli «helsepolitiker», blir en «vann- og avløpspolitiker»?

Disse tjenestene får oppmerksomhet først når noe går galt. Når vannet er forurenset, når kloakken lekker ut i Glomma, eller når planer ikke er godt nok utredet slik at bygg settes opp på utrygg grunn.

I kampen om oppmerksomheten, kanskje du som står på en av disse listene skal gå mot strømmen og i stedet for å bli «helsepolitiker», blir en «vann- og avløpspolitiker»? Det er nok av saker å ta tak i. Det er i de fleste kommuner store etterslep i investering og vedlikehold av vann- og avløpsnettet. Klimaendringene gjør at klimatilpasningen må skjerpes, og dette krever grundige planprosesser.

Fredrikstad er en av mange kommuner i Norge som er i vekst og som vil oppleve stor og rask utbygging av både boligområder og offentlig infrastruktur. Da må man sikre at vann- og avløpsnettet er skrudd sammen for dette, og vurdere hvilken belastning det må tåle framover. Dette er bare noen av utfordringene tekniske tjenester er involvert i.

Topper vi dette med at mange kommuner sliter med å få tak i kvalifiserte ingeniører, skjønner du at du har en mulighet til å ta en plass i det politiske landskapet som er ledig. NITO er partipolitisk uavhengig, og våre tillitsvalgte sitter på en unik kompetanse og NITO gir deg gjerne råd på veien. Vi trenger politikere som går til valg på rør!

Beate Andersen

Leder NITO Østfold

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags