Bør slutte å irritere oss over graving

Avlaster Veumbekken: Vanntunnelen er eksempel på godt arbeid fra kommunen, mener Jan Meiner Sørensen.
Arkivfoto: Øivind Lågbu

Avlaster Veumbekken: Vanntunnelen er eksempel på godt arbeid fra kommunen, mener Jan Meiner Sørensen. Arkivfoto: Øivind Lågbu

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vi bør huske at det er viktig arbeid som utføres. Det gir oss vann i springen, skriver Jan Meiner Sørensen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi tenker ikke så mye på det, men det gjøres et meget godt arbeid på den tekniske sektoren i Fredrikstad. I stedet for å irriteres over at det graves i gatene, bør vi heller tenke på viktigheten av det som legges under bakken og som gir oss en fremtidig gevinst.

Vi har fått en vannledning rundt hele byen, med flomløp i tunnel fra Veumveien til Ørebekk, som sikrer oss at det alltid vil være vann i springen. Både Torsnes og Hvaler er knyttet til denne ledningen. En rekke andre steder vil det også komme nye vann- og avløpsanlegg da de gamle må byttes ut. I alt har kommunen ansvaret for 650 kilometer med vann- og avløpsledninger, 260 kilometer med overvannsledninger, 180 pumpestasjoner og 15.50O kummer. Det er et dyktig teknisk mannskap som passer på alt dette.

Vi kan glede oss over det flotte Stortorvet med fontener hvor spesielt barna koser seg om sommeren. Eller ta en titt på den flotte, stensatte innkjøringen til Gamlebyen. Snart vil også kunstisbanen ved Værstebrua bli tatt i bruk. Ny lekeplass er kommet på Lisleby og det planlegges en på Selbak. Rehabiliteringen av 3. dam i Borredalen er også et fint stykke arbeid.

En lang rekke arbeider er fullført, men det prosjekteres stadig forbedringer innen vann og avløp, natur og idrettsanlegg og trafikksikkerhetstiltak for å nevne noe. Dette skjer ved hjelp av dyktige mennesker innen kommunens tekniske etater. Vi bør være stolte av å ha så flinke ingeniører og medarbeidere at vi slipper å bruke kommunens penger til konsulenter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken