Et valgløfte må inneholde en plan for hvordan det kan gjennomføres

For Frank Pettersen er ikke gode gode tiltak nok. Som velger vil han også vite hvordan de kan gjennomføres.

For Frank Pettersen er ikke gode gode tiltak nok. Som velger vil han også vite hvordan de kan gjennomføres. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Frank Pettersen har et råd til alle partier: – Et valgløfte må inneholde en plan for hvordan det kan gjennomføres slik at det blir mulig for velgerne å ta stilling til det.

DEL

Leserbrev

Refererer til blant annet leserinnlegg 24. april fra ordførerkandidat for Hvaler Arbeiderparti, hvor noen av lovnadene til høstens valg fremkommer. (Som seg hør og bør – sånn skal det være.)

Hvis jeg tolker innlegget riktig, så er et av løftene gratis skolemat til alle i grunnskolen. Dette er et meget bra forslag – som vel og har vært oppe tidligere, men det skader ikke å prøve på nytt.

Det første jeg henger meg opp i er begrunnelsen: Altfor mange barn møter opp uten matpakke…

Hva betyr altfor mange barn? Er det 1, 4, 9 eller 70? Hvordan foretar man denne «opptellingen» i dagens statistiske samfunn? Har man hatt noen form for dialog med barn/foresatte om hvorfor man ikke har med seg matpakka? Hva gjøres i dag med disse barna som ikke har med seg matpakka?

Hvor kommer pengene fra som skal dekke dette? Skal man ta ifra et «annet departement», innføre høyere eiendomsskatt, innføre egenbetaling på skolen eller hva? Så vidt meg bekjent så renner ikke pengebingen til Hvaler kommune over, så det er ikke bare å hente der.

Konklusjon: Forslaget er så mangelfullt som det går an å få blitt, som så mange andre forslag. Og slike valgløfter skal vi ta stilling til?

Min oppfordring til dere politikere, og det gjelder alle partier:

Et valgløfte må inneholde mer enn selve løftet. Man må kunne forvente at dere har en plan om hvordan man skal få til det man lover, og det bør man dele med oss velgere på forhånd, slik at han/hun kan ta stilling til dette løfte som en «totalpakke». Jeg er helt sikker på at mediene som dere politikere bruker har spalteplass til dette og.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags