En uting når min og din kontingent brukes i valgkampen

LO, Ap og røde roser: Tore Leif Gundersen, LO og Jonas Gahr Støre, Ap, sammen i valgkampfremstøt i gågata 2011. Odd A. Strømnes mener partipolitikk og fagforeningspolitikk bør holdes adskilt – uten at han nevner bestemte partier eller fagforeninger.

LO, Ap og røde roser: Tore Leif Gundersen, LO og Jonas Gahr Støre, Ap, sammen i valgkampfremstøt i gågata 2011. Odd A. Strømnes mener partipolitikk og fagforeningspolitikk bør holdes adskilt – uten at han nevner bestemte partier eller fagforeninger. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Å bruke fagforeningers medlemskontingenter til sponsing av partipolitikk er uhørt, mener Odd A. Strømnes i Råde.

DEL

Leserbrev 

Det er valg i høst. I den anledning vil det bli brukt millioner av kroner på diverse valgmateriell. Mesteparten av dette havner i det berømte sylinderarkivet. Med andre ord bortkastede penger.

Mange er de som gjerne vil være med på den galoppen. Private aktører donerer massevis av kroner til bestemte partier, kan vi lese. De bruker sine egne midler og får gjøre som de vil med dem, slik jeg ser det.

Verre er det når vi hører fagforeningspenger – medlemskontingenter – i millionklassen skal brukes for å styrke ett bestemt parti. For meg er partipolitikk en ting, fagforeningspolitikk noe ganske annet. Disse bør holdes klart atskilt.

Å bruke medlemskontingenter til sponsing av partipolitikk er uhørt, sett fra mitt ståsted. Men det er alltid lett å bruke andres penger. Hadde min fagforening disponert «mine penger» på slike tiltak, hadde jeg for lengst meldt meg ut.  

Vi vet at det er fallende interesse for å være organisert i arbeidslivet i dag. Kan noe av grunnen være nettopp fagforeningens disposisjoner av midlene man betaler inn? Så vidt meg bekjent har det aldri vært noe handikap å være organisert. Det er følgelig virkelig grunn til å stille spørsmålet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags