La Ap styre, så kan Høyre ha det gøy med vinglingen sin

Varaordfører Kari Agerup og ordfører Jon-Ivar Nygård representerer et parti som etter Maria D. Imriks mening har gjort Fredrikstad til et bedre sted å bo.

Varaordfører Kari Agerup og ordfører Jon-Ivar Nygård representerer et parti som etter Maria D. Imriks mening har gjort Fredrikstad til et bedre sted å bo. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Maria D. Imrik, AUF: – Faktum er at Høyre har stemt både for og imot i saker, hvilket gjør det vanskelig å vite hva de egentlig mener.

DEL

Leserbrev

Nylig skrev Njål K.B. Gustavsen og Herman Midstjø fra Fredrikstad Høyre et innlegg i Fredriksstad Blad om neste års kommunevalg, med fokus på at Fredrikstad trenger en ny politisk ledelse etter mange år med Arbeiderpartiet i spissen.

Det at et parti har sittet i posisjon og hatt makten i flere år er ikke et problem for kommunen, ikke når partiet som styrer gjør byen til et bedre sted å bo i.

Det er ikke vanskelig å se den positive utviklingen i Fredrikstad gjennom årene Arbeiderpartiet har sittet med makten. Byen er mer inkluderende, åpen og det er økt fokus på miljø. Et eksempel er gratis byferge som ble trukket frem som en av hovedårsakene til at vi ble kåret til Norges mest attraktive by. Det har blitt jobbet hardt for et mer levende sentrum, noe som har gått i oppfyllelse under ledelse av Arbeiderpartiet.

Flere av forslagene som Høyre tidligere har vært imot har hatt svært positiv påvirkning på Fredrikstad.

At Gustavsen og Midtsjø misliker at det er rødgrønt flertall i Fredrikstad er ikke så rart, de tilhører den borgerlige fløyen og ønsker selvfølgelig at deres eget parti kan sitte med makten. Men det er ikke vanskelig å finne svakheter med å ha Høyre i ledelsen, det er bare å ta en titt på alle de gode forslagene de har stemt imot. Eller har stemt for og så stemt imot, eller omvendt. Fredrikstad Høyre kunne lett vunnet pris i en vingle-konkurranse. For det er nettopp dette de gjør best – de klarer ikke å bestemme seg eller å ta standpunkt i saker som faktisk betyr noe for byen vår. Det er ikke heldig for Fredrikstad om vi ender opp med et slikt parti i ledelsen.

De stemte imot forslaget om å bevilge penger til Kranen SFO, som er et sosialt møtested for studenter i Fredrikstad. De var imot gratis byferge, nå er de for - sikkert etter å ha sett suksessen. De var positive til ridesenter, men stemte visst imot. Jeg kunne nevnt flere saker, men faktum er at Høyre har stemt både for og imot i saker hvilket gjør det vanskelig å vite hva de egentlig mener. At de har stemt for og imot skatearena, er et eksempel på det.

Å styre en kommune er spennende og givende, samtidig som det sikkert er komplisert og vanskelig til tider. Det er viktig med en ledelse som vet hva de står for og hva de ønsker for byen de styrer. Flere av forslagene som Høyre tidligere har vært imot har hatt svært positiv påvirkning på Fredrikstad.

Tiden fram mot valget går fort. Jeg håper Arbeiderpartiet får gjenvalg slik at vi kan fortsette arbeidet for et enda bedre Fredrikstad – hvor vi tar studentene på alvor, sørger for å skape flere arbeidsplasser, jobber for en inkluderende skole og fortsetter å styrke eldreomsorgen. Så kan Høyre fortsette å ha det gøy med vinglingen sin og heller la et ansvarlig Arbeiderparti styre byen. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags