Er Hvaler Arbeiderpartis program troverdig? Vil de øke eiendomsskatten?

Ottar Johansen mener pengene ikke vil strekke til når Arbeiderpartiet etter all sannsynlighet overtar styringen av Hvaler kommune.

Ottar Johansen mener pengene ikke vil strekke til når Arbeiderpartiet etter all sannsynlighet overtar styringen av Hvaler kommune. Foto:

Av

Ottar Johansen, Hvaler Styrbord mener det er flere spørsmål Hvaler Arbeiderparti bør svare konkret på før valget.

DEL

Leserbrev

Arbeiderpartiet på Hvaler har et omfattende program med både visjoner, ønsker og valgløfter. Det aller meste av dette koster penger, men de sier lite om hvordan de vil finansiere sine valgløfter. Eksempler på hva de vil gjøre eller jobbe for i løpet av perioden er for eksempel «Bygge flere sykehjemsplasser på Dypedalåsen og omsorgsboliger på Skjærhalden, ha døgnbemannet tilbud innenfor rus og psykiatri, bygge gang og sykkelvei langs fylkesveiene 108 og 472 fra Bratte Bakke til Hauge og jobbe for at det blir bygget en svømmehall på Hvaler».

På spørsmål (på Facebook) om hvordan de vil finansiere sine valgløfter, sier de ingenting. De svarer heller ikke på spørsmål om de vil reversere vedtaket om én skole.

De sier i programmet sitt at de vil «sette tæring etter næring» og at «Finansiering av fremtidens velferd er avhengig av et levedyktig næringsliv», men dette gir ikke noe nevneverdig ekstra kroner til å finansiere et omfattende handlingsprogram for neste valgperiode.
Programmet til Ap ser ut til å være godt gjennomarbeidet, men de nevner ikke eiendomsskatt med ett ord. Det er det i høyeste grad interessant for velgerne å høre noe om.

Eiendomsskatt har vært et tema i valgkampen, og Hvaler Ap sier at de «har ingen planer om å øke eiendomsskatten». Men kan det tenkes at denne planen kan endres i løpet av perioden? Kanskje allerede i høstens budsjettbehandling? Dette bør Arbeiderpartiet kunne si noe om. Hvis ikke, er det grunn til å stille spørsmål om partiprogrammet er troverdig.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags