Til politikerne i Fredrikstad. Støtter dere dialog?

Stort politioppbud før fengslingsmøtet i forbindelse med moskéangrepet i Bærum lørdag 10. august. – Han valgte å reise til Bærum, han kunne like god reist hit til oss, skriver Bøe og Skauen.

Stort politioppbud før fengslingsmøtet i forbindelse med moskéangrepet i Bærum lørdag 10. august. – Han valgte å reise til Bærum, han kunne like god reist hit til oss, skriver Bøe og Skauen. Foto:

Av

Dialogforum spør partiene: – Hva mener deres parti er viktig å gjøre for at Fredrikstads innbyggere skal kjenne på verdiene respekt, trygghet og toleranse for mennesker med andre livssyn enn sitt eget?

DEL

Leserbrev
For kort tid siden ble vi minnet om at Norge er et lite land, og at verdiene toleranse og respekt ikke er noen selvfølge i møte mellom mennesker med ulike religioner.

En ung mann gikk inn i en moské, og ønsket å drepe dem som tilhørte en annen religion enn ham selv. Han valgte å reise til Bærum, han kunne like godt reist hit til oss.

Dialogforum Østfold jobber ut ifra verdiene respekt, toleranse og fellesskap. Vi er en forening med kristne og muslimer. Vårt formål er blant annet å arbeide for økt kunnskap om, og forståelse av kristendom og islam. Vi vil være et ressurs- og kompetansesenter for religionsdialog og samhandling mellom kristne og muslimer. Vi har i dag 29 kristne og muslimske menigheter og organisasjoner som medlemmer.

Manglende trygghet på andre religioner gjør at det er vanskelig å kjenne respekt og toleranse for andres religion.

Dialogforum ble opprettet i Sarpsborg, og i dag har vi lokalgrupper der og her i Fredrikstad. Mer informasjon om arbeidet vårt finner dere på www.dialogforum.no.

Vi ser en usikkerhet blant mange av Fredrikstads innbyggere. Manglende trygghet på andre religioner gjør at det er vanskelig å kjenne respekt og toleranse for andres religion. Vi ser at manglende trygghet gir fremmedhat, og utrygghet.

Fredrikstad er en stor kommune. Det er over 80 000 innbyggere. Nesten 14 prosent har et annet opprinnelsesland enn Norge.
Gjennom blant annet skoledager opplever vi at kunnskap gir både respekt, toleranse og bedre fellesskap på tvers av ulike livssyn. Dialogforum mener at disse verdiene er med på å forebygge blant annet politisk ekstremisme. Vi mener det, og tilbakemeldingene fra blant annet fagpersoner i kommunene sier det samme.

Dette arbeidet er ikke noe enkelt arbeid. I tillegg til at styret legger ned mange arbeidstimer, så har vi to ansatte i deltidsstillinger som hjelper til i arbeidet. I løpet av august har vi også en fulltidsansatt leder. Det trengs en del penger for å drifte arbeidet. Alt kan ikke gjøres på frivilliges fritid. I dag bruker styret mye tid på å søke om midler til arbeidet. Den tiden ønsker vi å bruke på å fremme fellesskap, toleranse og respekt.

Dialogforum har et godt samarbeid med blant annet Fredrikstad kommune. Vi er takknemlige og avhengige av det. 8. og 9. september gir vi vår stemme til dem vi vil at skal bestemme i kommunen vår de neste fire årene.

Vårt spørsmål til de politiske partiene i Fredrikstad er:
– Hva mener deres parti er viktig å gjøre for at Fredrikstads innbyggere skal kjenne på verdiene respekt, trygghet og toleranse for mennesker med andre livssyn enn sitt eget?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags