Ap vil sikre tomt for omsorgsboliger i Saltnes

Bente Pedersen, ordførerkandidat Råde Ap

Bente Pedersen, ordførerkandidat Råde Ap Foto:

Av

Ordførerkandiat Bente Pedersen varsler at Råde Ap vil sette av plass til omsorgsboliger på Brennejordet i Saltnes.

DEL

Leserbrev

I tråd med vårt program for 2019-2023 sender vi i Råde Arbeiderparti nå inn et forslag til endring av arealplanen i Råde kommune, for Brennejordet i Saltnes. Vi ønsker å avsette 21.000 kvadratmeter av Brennejordet til utbyggingsområde for offentlig/ privat tjenesteyting.

Det er behov for nye kommunale omsorgsboliger i Saltnes. Mange av kommunenes innbyggere bor i den delen av kommunen, og det er her de hører hjemme, og føler trygghet og glede. En slik utbygging bør også inkludere en base for hjemmebaserte tjeneste.

Videre ser vi et sterkt behov for seniorboliger som sikrer friske eldre et tilpasset boligtilbud, uten at de behøver å låne flere millioner for å kunne flytte i leilighet. Det er dokumentert at eldre mennesker som bor i et funksjonelt og aktivt bofelleskap holder seg friske lengre.

Her ligger det også til rette for å etablere et møtested for barn, ungdom og eldre. Dette innebærer at kommunen må engasjere seg i regulerings- og forprosjektarbeidet, samt legge føringer som sikrer at disse boligene ikke selges til høystbydende senere.

Vi ønsker ikke at denne arealdelen som er disponert til offentlige formål endres til markedsbasert boligbygging.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags