Håp for klima. Å begynne her i byen vår, kan gjøre forskjellen

Kjetil Hafstad: – Jeg stiller til bystyret i Fredrikstad for MDG. På kampplass, så jeg trenger mange stemmer, også personstemmer for å jobbe med i bystyret.

Kjetil Hafstad: – Jeg stiller til bystyret i Fredrikstad for MDG. På kampplass, så jeg trenger mange stemmer, også personstemmer for å jobbe med i bystyret.

Av

Dette gjør Fredrikstad til et bra sted å starte forandring for klimaet, mener Kjetil Hafstad: – Vi ligger flott til, gir gode oppvekst og levevilkår, kort vei til Sverige og Europa, har veldrevet administrasjon og innovativt næringsliv.

DEL

Leserbrev

Å begynne i det små, kan gi eventyrlig utfall, sier folkevisdommen.

Mange tror at det ikke nytter om et lite land som Norge prøver å snu klimakatastrofen. Snarere er det nettopp her vi må starte, fordi vi kan.

– Hvorfor ikke sette i gang for alvor i Fredrikstad? Vi har uvanlig gunstig utgangsposisjon. Norge er egentlig superlett å styre, for vi har god økonomi og robuste institusjoner. Har vi gode ideer, kan vi gjennomføre dem uten store vanskeligheter.

Likeså Fredrikstad kommune: Vi ligger flott til, gir gode oppvekst og levevilkår, kort vei til Sverige og Europa, har veldrevet administrasjon og innovativt næringsliv. Bra sted å gjøre forandring for klimaet!

I den liberale avisen Die Zeit uttaler Jeffrey Sachs i Earth Institute i New York at vi kan snu klimakrisen. Det trenger ikke å koste mye, bare vi vil snu. Det er mulig å hoppe av fossil energi og erstatte den med alternative former for energi. Det er heller ikke kostbart i et lengre tidsperspektiv, uttaler han. - Kanskje så lavt som et ensifret prosentbeløp av felles folkeinnkomst. Flere delstater i Tyskland er på god vei.

Jeg kan love at vi i MDG vil kommer med framtidsrettede miljøideer og arbeide sammen med alle av god vilje for lure løsninger.

Vi trenger ikke å rasere velstand eller næringsliv, bare å gjøre dem smartere. Her trengs vilje og teknologi. Og hovedsaken: Det gjelder at de som kan og har økonomi starter. Han peker på oljeproduserende land og land med gode styringsinstitusjoner. Om de viser at det nytter, følger de andre etter, fordi de må. Vi har ikke mye tid, og må starte her. Ennå har vi tid, er budskapet.

Derfor er valget i Fredrikstad viktig. Derfor er det nødvendig at MDG her og i både Oslo og ellers gjør et brakvalg. Å begynne her i byen vår, kan gjøre forskjellen.

Jeg stiller til bystyret i Fredrikstad for MDG. På kampplass, så jeg trenger mange stemmer, også personstemmer for å jobbe med i bystyret.

Jeg kan love at vi i MDG vil kommer med framtidsrettede miljøideer og arbeide sammen med alle av god vilje for lure løsninger. Da må vi også sette alt byen har av kunnskap om teknologi og jordbruk og byggteknikk inn på forandringssporet. Mange av løsningene kjenner vi allerede, og vi kan og må sette dem ut i livet nå.

Noen løsninger må vi finne underveis, og enkelte gamle må revideres. Derfor er det fint å ha noen i bystyret som også kan følge med på forskningsfronten, inklusive meg – og gi støtte til fornyere og innovatører i offentlig og privat sektor. Om vi snur på flisa, her vi er, er jeg sikker på at byen får det bedre, og eksemplet vil smitte.

Det går en grønn bølge over store deler av Europa. Vi må være i fremste rekke. Kutt dyre og gammeldagse, forurensende løsninger. Slutt å ødelegge matjorda. Velg energismart, kortreist og skap fred i nabolaget. Slikt smitter!

Vi i MDG vil ikke la vedtak gå gjennom uten å sjekke om de er miljøsmarte, og slik inspirere alle involverte til å sette dette øverst på dagsordenen – så kommer alt det andre som også skal være smart og nyttig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags