Rødt vil jobbe for bilfritt Gamlebyen

– Turister og andre besøkende kan enten parkere på Kongsten eller ta ferga, mener Rødt og Hermund Arntzen Dale.

– Turister og andre besøkende kan enten parkere på Kongsten eller ta ferga, mener Rødt og Hermund Arntzen Dale. Foto:

Av

– Gamlebyen er rett og slett ikke bygd for moderne trafikk, skriver Hermund Arntzen Dale. Kun fastboende, ansatte i bedrifter i Gamlebyen og de med nedsatt funksjonsevne bør få lov til å kjøre til Gamlebyen

DEL

Leserbrev

Gamlebyen synker og beboere plages av trafikken. Det er på tide at vi begynner å ta vare på kulturarven vår.

Gamlebyen er stort sett en fredelig by, men på sommeren er festningsbyen som kjent en turistmagnet. Det er flott at folk fra innland og utland kommer for å besøke byen vår. De legger igjen penger i Fredrikstad og hos lokale bedrifter. Ofte bedrifter som jobber med kultur og opplevelser. Turistene gir kulturbransjen et økonomisk grunnlag som gjør at de kan levere kultur og opplevelser resten av året til oss fastboende.

Men som alt annet, har turistsesongen en bakside. Det kan til tider bli mange turister. Og dessverre kommer mange av disse kjørende med bil eller buss. Disse kjører inn og ut av Gamlebyen. Dette sliter på byen og kan være til plage for de fastboende. De gamle bygningsmassene tar skade av vibrasjoner fra kjøretøy. Gamlebyen er rett og slett ikke bygd for moderne trafikk.

Gamlebyen er vår største kulturarv, og har i mange år vært i dårligere stand enn det den burde være. Derfor vil Rødt jobbe for et bilfritt Gamlebyen. Med bilfritt Gamlebyen mener vi selvfølgelig ikke 100 prosent bilfritt. Fastboende, ansatte i bedrifter i Gamlebyen og de med nedsatt funksjonsevne bør få lov til å kjøre til Gamlebyen, men turister og andre besøkende, og særlig de store turbussene, bør klare seg med å gå fra parkeringsplassen ved Kongsten. Eller parkere i sentrum og ta ferga over.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags