Stråmannsargumentasjon og insinuasjoner av Laabak

Kristian Flodin: – Jammen bra at Frp ikke skal bygge rundkjøringene i Bypakka – dem tror jeg det hadde blitt vanskelig å komme seg ut av!

Kristian Flodin: – Jammen bra at Frp ikke skal bygge rundkjøringene i Bypakka – dem tror jeg det hadde blitt vanskelig å komme seg ut av! Foto:

Av

Kristian Flodin, Ap, svarer Bjørnar Laabak, Frp i et innlegg som er skrevet natt til mandag: – Valgløftene til Frp er umulig å innfri – selv altså med de beste forutsetningene. Det er de forhenværende velgerne dine som er frustrert, Laabak – ikke jeg!

DEL

Leserbrev

Det er tydelig at jeg traff en ømt punkt hos Laabak med mitt innlegg. Så ømt faktisk, at Fredrikstad Frp sin ordførerkandidat må ty til stråmannsargumentasjon og andre hersketeknikker for å prøve å forsvare seg mot realitetene jeg beskriver.

Han skriver at han oppfatter meg som frustrert, og vil hjelpe meg med å forklare meg med å forklare hvordan verden henger sammen. Takk som byr, men Frp sitt verdensbilde kan de få lov til å beholde helt selv. Jeg vil heller utfordre Laabak til å korrigere de feil han mente jeg måtte ha i mitt innlegg.


Først og fremst pekte jeg på den manglende sammenhengen mellom Frps mange og store valgløfter om både bompenger og eiendomsskatt - og faktisk utført politikk.

Fredrikstad Frp ønsker nemlig at staten skal betale. Men ikke når Frp sitter i regjering, tydeligvis.

Frp sitter i en flertallsregjering med blant annet samferdselsminister og finansminister gjennom begge periodene. Man får faktisk ikke bedre forutsetninger i dette landet for å gjennomføre samferdselspolitikken sin enn den Frp er i. Når, etter seks år i regjering, «bilistpartiet» står foran sitt dårligste valg på flere tiår iht. de siste meningsmålingene, så er det blant annet fordi valgløftene til Frp er umulig å innfri – selv altså med de beste forutsetningene. Da holder man «folk flest» for narr. Det er de forhenværende velgerne dine som er frustrert, Laabak – ikke jeg!

Laabak skriver at Frps politikk er å bygge veier uten bompenger. Ifølge Frp skal det lukte asfalt over hele landet. Etter seks år med ansvaret for norske veier er fasiten at Frp løper fra regningen – og lar bilistene selv, eller kommende ansvarlige regjeringer betale. Laabak kritiserer Fredrikstad Ap for at bypakka er gigantprosjekt. Han glemmer selvsagt å informere samtidig om at Fredrikstad Frp har stemt FOR innholdet i Bypakka hele fire ganger, sist i fjor! Men i kjent Frp-stil – naturligvis uten bompenger. Fredrikstad Frp ønsker nemlig at staten skal betale. Men ikke når Frp sitter i regjering, tydeligvis.

Jammen bra at Frp ikke skal bygge rundkjøringene i Bypakka – dem tror jeg det hadde blitt vanskelig å komme seg ut av!

Jeg pekte også på uredeligheten ved å sensurere innlegg som han ikke liker på sin offisielle – ikke private – facebookside. I sin kommentar til mitt innlegg insinuerer Laabak attpåtil at jeg er et nettroll, og har kommet med upassende innlegg.

Dagens andre utfordring er å gjengi mine innlegg jeg hadde ordrett, Laabak – så kan alle bedømme selv hvor "upassende" det var. Men det er i hvert fall fint at du er ærlig om at du mener du står fritt til å sensurere den politiske debatten, selv om den altså foregår på en offisiell politisk side.

I løpet av mandagen er valgkampen over. På tirsdag er det langdag på Frevar. Da rekker du å få massert dine ømme punkter før du kvitter deg med mye man ikke trenger på en miljømessig måte, for eksempel utdatert valgkampsmateriell som plakater med «Frp: Nei til bompenger!» og «Frp: Ytringsfriheten er absolutt!».

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags