Dypt skuffet over våre politikere

 – Det er sjokkerende å høre SV-Lysbakken (bildet) uttale at han vil jobbe for «å bli en pest og en plage» for vinnerne av valget, skriver Ulf Tolfsen.

– Det er sjokkerende å høre SV-Lysbakken (bildet) uttale at han vil jobbe for «å bli en pest og en plage» for vinnerne av valget, skriver Ulf Tolfsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ulf Tolfsen ber politikerne samarbeide om å finne løsninger. – Det virker som om politikerne tror velgerne er til for dem, ikke omvendt! skriver han.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Først velger jeg å gratulere Erna, men jeg er dypt skuffet over våre politikere generelt!

Jeg har håpet på at politikerne skulle konsentrere seg om å styre landet, men akk nei. Vi har nådd amerikanske tilstander. Maken til «reality show». Kjekling, beskyldninger, sverting av motstandere og uklarheter ble presentert for åpen scene til stor irritasjon for de fleste TV-seere. Har politikerne mistet bakkekontakten?

Det virker som om de tror velgerne er til for dem, ikke omvendt! De bør hurtigst mulig konsentrere seg om å styre og utvikle landet og ikke minst samarbeide om dette. Det er sjokkerende å høre SV-Lysbakken uttale at han vil jobbe for «å bli en pest og en plage» for vinnerne av valget. Lignende uttalelser kommer fra MDG og Rødt. Ap og Sp er mer nøkterne.

Utfordringen nå blir snarest mulig å omstrukturere samfunnet for en framtid uten olje.

Det er å håpe på at minipartiene KrF og Venstre tar ansvar og ikke saboterer utviklingen. Problemet nå er hvor beslutningsdyktig den nye regjeringen blir? Mere enn noen gang blir det viktig å begrense «minipartienes» makt. At fireprosentpluss-partier nær sperregrensen skal bestemme agendaen, er helt uakseptabelt. Sperregrensen må heves betydelig. Helst burde man som i en rekke land endre valgprosessen for å få frem en majoritetsregjering som kan styre effektivt.

Utfordringen nå blir snarest mulig å omstrukturere samfunnet for en fremtid uten olje.

Vår «oljeskapte» gigantiske offentlig sektor må reduseres og effektiviseres drastisk og syke lønnsordningen må innskjerpes, vi har ikke råd. Prosentdelen verdiskapende og produserende sysselsatte må økes betydelig hvis ikke levestandarden skal falle dramatisk. Vi kommer ikke utenom å rasjonalisere og kutte byråkratiet dramatisk.

I stedet for å kaste bort tid på å tvinge frem DAB og elbiler og «rane» hundre tusenvis av bileiere for 10 til 20 tusen hver i verditap, bør man jobbe med de store viktige spørsmålene som berører vår evne til å overleve.

Et av de viktigste må være å jobbe for å begrense klodens befolkning for ikke å forbruke alle ressurser. Dette er også den eneste måten å løse våre miljøproblemer på og samtidig dramatisk redusere faren for konflikter og enorme flyktningeproblemer. Vi har verken tid eller råd til krangle, vi må samarbeide og handle innom mye kortere tidsrammer enn det staten og NSB opererer med. Kjære politikere, jobb for velgerne og landet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken