Vet dere ikke hva dere skal stemme på, så stem blankt. Det er viktig å si sin mening

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er ikke lett. Alle har de noe bra og alle har noe som ikke er bra, skriver Lise Karin Magnussen, og oppfordrer til uansett å si sin mening.

DEL

Leserbrev 

Ja, hva skal vi velge rødt, blått eller grønt? Godt spørsmål i denne jungelen av argumenter og motsigelser om hva de har gjort og ikke gjort, om hvordan alt var bedre da de andre styrte, eller ikke bedre. Kan dere ikke se fremover, kan dere ikke slutte å gå i de samme fellene hver eneste gang. Nå har det seg slik at alle lover og de lover hver for seg, senere skal dette samkjøres og det er jo ikke alltid lett.

De røde lover atter en gang mere skatter og avgifter, for det må vi ha når de skal ivareta vår skole, vårt helsetilbud og omsorg. Dette har vi jo hørt før, eller har vi blitt senile alle mann. Nei, senile er vi ikke, for denne gangen skal vi ta fra de rike som driver bedrifter i en eller annen form i landet vårt, men hvem er egentlig de rike og hvor mange er de ? Lurer alltid på dette……

Jeg har vel kommet til at det er den vanlige arbeideren, hvor begge jobber eller kanskje det er generasjonene før som har arbeidet og slitt for at denne generasjonene skal arve og få enda flere penger. Realiteten er jo at vi i midten skal betale mer skatt, for oss er det flest av, slik er det og blir det. Er jo logisk det.

Så er det de blå da. De bruker av oljefondet som vi har vært med og spart i, tenk på det dere. Men vi sparer vel for at det skal brukes der det trengs. Det går også an å spare til fant, et gammelt ordtak. De vil at avgiftene skal ned for at vi skal få flere arbeidsplasser. De effektiviserer også og det er jo ikke alltid bra. Nei det er vanskelig dette…….

Vi har jo de grønne også da, som hver gang det er valg vokser litt for å krympe litt etter valg. Alle skjønner vi må ta vare på naturen og miljøet og vi prøver så godt vi kan, vil jeg vel tro. Kildesortere og gode greier og det er jo bra, kjører elbiler og buss. Skjønner de fleste av dem bor sentralt, vi har nok misforstått vi andre som bor i grissgrendte strøk. Der skal man jo ikke bo, for da funker det ikke helt.

Nei dette er ikke lett dere, for vi vil ha alt. Bra skole, bra eldreomsorg, bra helsevesen, bra infrastruktur, og bra miljø og mange arbeidsplasser. Vi ønsker å ta vare på alle, også dem som faller utenfor arbeidslivet, det være seg at de er syke eller rett og slett ikke passer inn i A4 og ikke får tatt utdannelse eller fagbrev. Det kan det jo være mange årsaker til . De kan være en kjempestor ressurs, men kommer ikke til på grunn av at de ikke har fagbrev.

Så har vi dette med menneskerett. Den gjelder jo også for oss som bor i dette landet. Nå tar jeg faktisk en Listhaug, dere får synes hva dere vil, men…. Hadde jeg vært flyktning, hadde jeg aldri turt å reise på ferie til mitt hjemland med familien for der er jeg jo truet. Min familie kan jo faktisk dø. Nei, jeg drar ikke dit.

Alle har de noe bra og alle har de noe som ikke er bra. Det er ikke lett ……

Men jeg vil ha flere arbeidsplasser, flere i arbeid, som igjen blir mer i statskassa, mer skatt vet dere….. Gir vi skattelette til dem som driver vårt land i stedet for å være misunnelige, blir det flere investeringer og kanskje flere bedrifter kommer hjem igjen, se på Sverige og Danmark.

Jeg vil også ha gratis barnehage og SFO for da slipper pengene å gå ut av landet og alle blir integrerte fra de er små, ingen penger å hente da tar vi det tilbudet som er gratis og alle er med.

Og jeg vil ha en streng innvandringspolitikk. Husk dem som står og venter i flykningeleirene, for dem er det synd på.

En oppfordring til dere alle, stem. Vet dere ikke hva dere skal stemme på, så stem blankt. Det er viktig å si sin mening.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags