Vondt å høre at vi helst ikke burde eksistert som politisk parti

Av

Gunnar Brudeli har engasjert seg i Partiet de Kristne, og avviser inntrykket av at de bare ødelegger for KrF: – Partiet er hva Norge trenger.

DEL

Meninger

Det var en spesiell opplevelse å stå på stand for Partiet De Kristne (PDK) under Oase-stevnet i Fredrikstad i sommer. Vi hadde mang en hyggelig prat om politikk med flere. Men med klare KrF-ere var det sjelden noen åpning for å samtale om det politiske programmet i våre partier. Når jeg tilbød en brosjyre, spurte noen: Hva er dette? Og jeg svarte for eksempel: Det er fra Partiet De Kristne.

Da kom det kort og kontant fra en: «Ja, det er dere som ødelegger for KrF!»

Det gjorde meg litt vondt å høre fra så mange at vi burde helst ikke ha eksistert som politisk parti. Jeg fikk det inntrykket at vi bare ødelegger for KrF og tar deres stemmer.

Da er det godt med noen fakta. Ved Stortingsvalget i 2013 hadde PDK 17.731 stemmer i hele landet, og KrF hadde 158.475 (og i 2009: 148.748) stemmer. Men da KrF var på topp i 1997 hadde KrF 353.082 stemmer, altså nesten 200.000 flere stemmer enn ved siste valg. Hvor har disse tatt veien? Sannsynligvis har velgerne gått til flere forskjellige partier, både til høyre og venstre og sentrum. Men allerede i 2009 hadde KrF mistet over 200.000 stemmer. Da fantes ikke PDK og tok ikke en eneste stemme fra KrF.

Som en ivrig KrF-er i ca. 40 år, ser jeg nå at PDK er det partiet som står mitt hjerte nærmest, og jeg engasjerte meg der før forrige valg. Nå har jeg lest hvert ord i PDKs handlingsprogram på www.dekristne.no  Og jeg er imponert. Det er fantastisk bra. Dette er hva Norge trenger! Jeg tror faktisk at noen av de ca. 200.000 som en gang stemte KrF før PDK ble startet, nå kan finne seg hjemme i PDK.

Jeg ønsker godt valg for begge partier, og at det blir en god samarbeidstone på Stortinget.

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags