Gå til sidens hovedinnhold

Gir MDG rødt eller blått? Svaret er: Grønt!

Håkon Borch

1.-kandidat til Stortinget for Østfold MDG

Følg på: Facebook

Artikkelen er over 3 år gammel

Norge og verden har ikke tid til enda en regjering som ikke tar fremtidsansvar! skriver førtekandidat Håkon Borch.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som førstekandidat for MDG til Stortinget får jeg en del spørsmål om hva de stemmer på når de stemmer på MDG - rød eller blå politikk? Svaret er enkelt; du får mest mulig grønn politikk!

Vår strategi ved å velge blokkuavhengighet er å presse maksimalt på for et klimaansvarlig resultat. Det er det vi lover velgerne. Det betyr ikke at vi ikke har god politikk for andre områder. Jeg oppfordrer alle som lurer til å ta en titt på vårt arbeidsprogram for å se at det ikke stemmer. Men akkurat nå er det ingen større trusler mot vår velferdsstat og våre barns fremtid enn at dagens politikere ignorer effektene av å mislykkes med å nå Parisavtalens mål om maksimalt 1,5 graders heving av temperaturen.

Når Støre eller Erna sier de ikke vil samarbeide med De Grønne er det forrakt for velgerne. Det er ikke de som avgjør, men velgerne i valget 11.september. Om De Grønne blir store nok, er de nødt til å forholde seg til oss. Hvis de trenger De Grønne for å få flertall så må de enten samarbeide, eller gå i mindretallsregjering.

Om det blir mindretallsregjering havner vi i opposisjon, og da er det Støres eller Solbergs ansvar å sikre flertall fra sak til sak. Viktigste sak vil da være statsbudsjettet. Vi vil være med på å ta ansvar for å sikre et budsjett som tar vare på fremtidens generasjoner. De Grønne vil da uansett jobbe for største mulig gjennomslag for vår politikk. Får vi ikke gjennomslag for det, utelukker vi ikke å felle en regjering selv fra opposisjonsrollen.

Norge og verden har ikke tid til enda en regjering som ikke tar fremtidsansvar! Konsekvensene av klimaendringene med ekstremvær, utryddelse av arter, klimaflyktninger og dødelig hetebølger er for store til å snakke om «stø kurs». Det er nettopp nå vi IKKE trenger stø kurs. Vi har heller ikke råd til å vente på å investere i de arbeidsplassene som skal ta over etter oljen. Og vente med det er kanskje det dyreste vi gjør, for nå har vi økonomisk handlingsrom til å satse, men når oljeprisen faller om få år så er det mye vanskeligere.

På sjøen er det et uttrykk om «å styre etter kjølvannet». Når du har kurs rett mot et skjær i sjøen er det veldig dumt. En stemme til MDG er en stemme for kursendring.

Kommentarer til denne saken