Sunt med forandring

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vidar-Lorang Larsen misliker regjeringens endringer, og avslutter med å si at ved valget er det sunt og viktig å gå for forandring.

DEL

Leserbrev

Det holder nå. Vi trenger ikke mer skjevdeling, mer individualisme, mer egoisme. Vi trenger ikke en regjering bare for de rike og friske. Norge var for kort tid siden selve symbolet på et vellykket samfunn med små forskjeller og trygghet for alle.

«Nye ideer, bedre løsninger». Gang på gang var Norge kåret til et av verdens aller beste land å bo i, likevel var det forandring Høyre vant valget på i 2013 .

Sammen med partiet «for folk flest», Fremskrittspartiet, og støttet av KrF og Venstre, har Høyre i regjering nå synliggjort hva deres nye ideer gikk ut på og hvilke løsninger som visstnok skulle være bedre. Folk flest har fått forandring, men var det dette vi ville ha?

Folk flest har i snart fire år deltatt i tidenes innsamlingsaksjon, for å gi de som allerede satt øverst ved bordet enda flere millioner. Pengene hentes fra arbeidsledige, syke, uføre og andre svake grupper. Borte var feriepengene på ledighetstrygd, mens flere og økte egenandeler rammer de syke og uføre. 24.000 uføre har mistet bostøtten de to siste årene.

Boligmarkedet i de store byene er så hett at folk med sikker inntekt sliter med å komme inn, som midlertidig ansatt har du ingen sjanser.

De «aktivitetsfremmende skattekuttene» har ikke skapt mer aktivitet, bare økte forskjeller, arbeidsledigheten er den høyeste på 20 år. Mens Erna Solberg i sin forhåpentlig aller siste nyttårstale roser gründere og enkeltindivider, ber hun alle som faller utenfor om å lene seg litt mer framover og ta bedre tak i livene sine. Statsministerens og arbeidsministerens budskap til de rekordmange arbeidsledige er at du må finne løsningene selv!

I tillegg til rekordstor arbeidsledighet har regjeringens endringer ført til kraftig økning av midlertidige ansettelser. En samlet fagbevegelses advarsler har vist seg å slå til; når en fast ansatt slutter, blir nestemann ansatt midlertidig. Dette slår bena under folks grunnleggende behov for trygghet og muligheter til langsiktig planlegging av sine liv. Boligmarkedet i de store byene er så hett at folk med sikker inntekt sliter med å komme inn, som midlertidig ansatt har du ingen sjanser.

Som om dette ikke var nok har regjeringen et direkte ansvar for en tøffere og kaldere måte å omtale hverandre på, vi som er innenfor og de som står utenfor. Både regjeringsmedlemmer og andre fremtredende representanter fra regjeringspartiene lar både nedlatende, rasistiske og ulovlige innlegg komme til uttrykk i sosiale medier, tilsynelatende uten korrigering fra regjeringssjef Erna. Krigsflyktninger beskrives som lykkejegere, og med riksdekkende TV på slep drives jakt på mulige juksemakere på en måte som gir assosiasjoner til jødeforfølgningene under siste verdenskrig.

Arbeidsledige er i bilder framstilt som forfyllede individer som har sloknte på sofaen med en halvspist burger på brystet. Politiske budskap er erstattet med tåpelig utspill. Når offentlige tiltak etterspørres, er svaret latterliggjøring og hets: len deg framover og ta grep!

La oss bygge videre på den norske modellen! er det sunt med forandring! er det viktigere enn på lenge å bruke stemmeretten. Godt valg!  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags