Fagre løfter, men hvor kommer pengene fra, Frp?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg ser fram til at Frp kommer på barrikadene for å heve u-hjelpsbudsjettet med disse pengene som de sparer på fjerningen av dagens asylordning! melder Ola Kristen Rusaanes i Råde KrF.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Frps valgbrosjyre for Østfold lå i min postkasse i går. Der finner jeg 22 punkter som Frp vil gjøre noe med, dvs. Frps løfter til velgerne. Av alle disse løftene er det to som vil bety innsparinger i offentlige budsjetter, begge gjelder flyktninge- og innvandringspolitikken. Tre-fire av løftene vil neppe koste noe særlig (for eksempel forbud mot burka og nikab i det offentlige rom), men det er 15 løfter som vil koste penger å gjennomføre, til dels store summer! Fjerning av eiendomsskatten vil for eksempel frarøve kommunene ca. 12 milliarder kroner (tall for 2016). De andre løftene på skatte- og avgiftsområdet og på samferdsels- og helseområdet er heller ikke billige. I sum blir dette svært mange milliarder kroner som skal finansieres.

I den samme valgbrosjyren står det ingenting om hvor pengene skal tas fra. Jeg gjetter meg til at Frp tenker på at det er mulig å hente inn noe på å kutte i særfordeler i pensjon og økonomisk, vel fem milliarder kroner årlig, leser jeg på Frps nettsider. Forslaget ble for øvrig fremmet i vårsesjonen på Stortinget, men ble nedstemt.

Det andre mulige innsparingsområdet jeg kan finne i Frps valgbrosjyren er ved å fjerne dagens asylordning og i stedet hjelpe flere flyktninger i deres nærområder. Men dette løftet snakker vel egentlig bare om å flytte penger til et annet budsjettområde? Frp vil jo bruke pengene på å hjelpe flyktningene i deres nærområder. Jeg ser fram til at Frp kommer på barrikadene for å heve u-hjelpsbudsjettet med disse pengene som de sparer på fjerningen av dagens asylordning!

Konklusjon: Frp fremmer en hel rekke kostbare løfter, men sier svært lite om hvor pengene skal tas fra. Hvilke goder er det Frp vil ta fra oss for å finansiere alt dette? Nei, stem heller på partier som har en ansvarlig og troverdig finanspolitikk,


Ola Kristen Rusaanes

Råde KrF

Råde

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.