Hvorfor velger jeg som innvandrer å stemme på Ap

Dette sitatet fra Jasmin Fazilovic kunne også kommet fra Jonas Gahr Støre(?): – Nei, det får være nok med egoistisk kortsiktig tenking. Jeg vil heller ha noen som klarer å sette fellesskapets langsiktige mål foran den nærsynte tunnelvisjonen vi har vært vitne til i Erna sin tid som statsminister.

Dette sitatet fra Jasmin Fazilovic kunne også kommet fra Jonas Gahr Støre(?): – Nei, det får være nok med egoistisk kortsiktig tenking. Jeg vil heller ha noen som klarer å sette fellesskapets langsiktige mål foran den nærsynte tunnelvisjonen vi har vært vitne til i Erna sin tid som statsminister. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Om Ap klarer å gjennomføre halvparten av det de sier at de skal gjøre, så har vi noen flotte år foran oss hvor vanlige mennesker igjen kan bli en del av fellesskapet, skriver bosnisk-norske Jasmin Fazlinovic.

DEL

Leserbrev 

Det finnes en del mennesker som tror at innvandrere stemmer utelukkende på venstresiden. Som tidligere leder for en forening som samlet flere tusen medlemmer i Østfold, kan jeg bekrefte at dette medfører ikke riktighet. Ikke at vi har kartlagt hvordan enhver av oss stemmer, men man hører ofte at mennesker liker Erna bedre enn Jens eller Jonas, at Lars Sponheim eller Trine føles mer «passende» enn Kristin eller Audun. 

Men når det er sagt så har jeg fortsatt til gode å høre en eneste bosnier, kosovo-albaner, pakistaner, ja selv ikke polakk som faktisk vil gi stemmen sin til Carl Ivar eller Siv. Ja, man hører at de populistiske ideene om bomfrie veier, som Frp har hatt som sin hjertesak i årevis, når frem og at det i kombinasjon med andre ting kan danne grunnlag for litt positiv omtale. Men realiteten er at Frp er parti som høster sine stemmer ved å splitte folket der hvor de er mest sårbare. For mitt vedkommende vil det aldri i verden bli aktuelt å stemme på et slikt parti og derfor har jeg faktisk valgt å følge den nasjonale modellen og å la meg bli splittet i de blå/blå og de rød/grønne.

Jeg vurderte lenge om mitt stemme ville gå til Venstre fordi de fører egentlig noenlunde grei politikk, men når Trine valgte å fange Pokémon på flyplassen i Rygge og det med en pose- og seteavgift, så tok jeg avstand fra ethvert parti som kan prioritere å slå politisk mynt på noe så banalt som arbeidsplasser til ett tusen mennesker. Samtidig så er en stemme til Venstre stemme til Frp i regjering og det eksperimentet kan, etter min menig, trygt kalles for bortkastet samfunnstid. Kristelig har jeg aldri vært og har egentlig aldri hatt sans for han som tok over etter Kjell Magne. Jeg er heller ikke rik nok til å kunne kalle meg for Høyre-velger.

Takk Erna for at du noen ganger var den som måtte bremse Frp-toget når det var i ferd å kjøre fra folk flest, men om det ikke hadde vært for ditt ønske om å regjere, så hadde vi aldri fått krasjtoget på plass til å begynne med.

Jeg vil heller ikke bidra til at folk som Per Willy, Sylvi og Terje blir det beste Norge har å tilby, for det er de absolutt ikke. Jeg har hatt æren, om man kan kalle det, å høre en del av disse nasjonale Frp-folkene, hvordan de som helnorske med lett hjerte selger sine til dels ekstreme standpunkter om, kanskje først og fremst, innvandring når de en gang drar til det store utland. Og jeg kan med hånden på hjertet fortelle dere at motparten, det vil si de som hører på dem eller fører samtale med dem, blir sjokkert over at noe så inkluderende som Norge på så kort tid kunne bli til noe så kaldt og avvisende at selv de som allerede er inkludert og integrert må belage seg på flere runder med ekskludering fra samfunnet.

Når vi er forbi det stadiet, så gjenstår det alternativer på venstresiden som jeg har valgt å ignorere. Rødt faller meg ikke i smak og Sp oppfatter jeg for å være først og fremst et bondeparti. Ikke noe vondt ment om norske bønder, men det finnes grenser på hvor mye en traktor og et tog kan ha felles.

Dermed har jeg lenge stått mellom SV og Ap. Sant å si så føler jeg at Audun har ført noen riktige flotte debatter med god argumentasjon, men problemet med vårt valgsystem er at SV ikke klarer å kapre nok stemmer lokalt til å kunne bli tatt på alvor, og dermed kan egentlig enhver stemme til SV i Østfold være stemme for en ekstra sete til Frp. Ergo sitter jeg igjen med Ap.

Ap er langt ifra et perfekt parti og mye kunne vært bedre, men dette er et parti som har bred appell, eller sagt på en annen måte, mage ben å stå på. Om de klarer å gjennomføre halvparten av det de sier at de skal gjøre, så har vi noen flotte år foran oss hvor vanlige mennesker igjen kan bli en del av fellesskapet. Jeg har lite sans for deres skattepolitikk, men om de siste fire årene har lært oss noe, så har vi forstått at regningen i form av skattelette til Høyres rike onkler ikke skal bli sendt til vanlige folk. Selv de som trodde at vinteren 2013 vil bety slutt på bompengeinnkreving bare fordi Frp sa at de skulle trikse seg frem til et slik samfunn, har nok blitt vekket til realitet. 

Nei, det får være nok med egoistisk kortsiktig tenking. Jeg vil heller ha noen som klarer å sette fellesskapets langsiktige mål foran den nærsynte tunnelvisjonen vi har vært vitne til i Erna sin tid som statsminister. Jeg kan dessverre ikke rettferdiggjøre hennes valg om å slippe de samfunnssplittende faktorer fra Frp til makten bare fordi det var og det er hennes eneste måte å få makt. For meg er dette definisjonen på egoisme som vi, innvandrere, har fått føle på nært hold. Takk Erna for at du noen ganger var den som måtte bremse Frp-toget når det var i ferd å kjøre fra folk flest, men om det ikke hadde vært for ditt ønske om å regjere, så hadde vi aldri fått kræsjtoget på plass til å begynne med.

Jasmin Fazlinovic

Frilans tenkende, driver eget firma innen byggteknisk rådgivning, opprinnelig fra Bosnia.

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags