Frp – frihet eller egoisme?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Frp burde spørre en jentunge i Afrika med foreldrene døde av aids og ansvaret for mindreårige søsken hva frihet er, skriver Christian Kielland.

DEL

Leserbrev

Først formålet med partiet som ble startet i 1973 med navnet Anders Langes parti med sterk nedsettelse av skatter, avgifterog offentlige inngrep. I prinsipprogrammet for 2017 – 2021 er hovedformålet, utrolig nok, fremdeles «sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep».

Det vil si. Foran alle andre formål, er det viktigste å betale minst mulig til samfunnet. Utgifter til helse, skole, forsvar osv. skal tilpasses minst mulig skatt. Ikke omvendt. Først ned med skattene. Så får vi se hva vi har råd til, uansett behov.

På samme måte med avgifter. Forståelsen for at avgifter er der for å regulere samfunnet og skaffe inntekter til felles beste, er tydeligvis liten i Frp. Alkohol-, bil- eller NRK-avgiften er noen eksempler. Selvfølgelig må avgiftene og størrelsen av de, alltid kunne diskuteres. Men å se på avgiftene med en slik erklært uvilje, uten forståelse for grunnen til at vi har de, er det nok bare Frp som gjør.

Frihet. Billigere påhengsmotorer og vannskuterkjøring, har Frp sørget for, som de sier, for at vi skal få større frihet. Av samme årsak vil de åpne turterrenget for snøskuterkjøring. På Svalbard holder snøskuterne isbjørnene på avstand fordi motorduren bråker så ille. Det vil de gjøre med vanlig turgåere også. Det er positivt at bygdefolk kan bruke snøskutere for å frakte varer til vegløse hyttefolk for en godtgjørelse. Likeledes er de til enorm nytte for Røde Kors og våre myndigheter. Men som middel for manglende frihet. Nei!

Frp burde spørre en jentunge i Afrika med foreldrene døde av aids og ansvaret for mindreårige søsken hva frihet er. Men det er vel for langt borte til å påvirke en Frp-er. Så spør en rullestolavhengig eller en som er totalt avhengig av andre for greie hverdagen, hva de mener frihet er.Svaret er ikke leketøy.

Frp har på fire år brukt 22 milliarder kroner av oljefondet for å dekke opp for skattelette. Det kunne vært investert i industrien til nytte  for våre barnebarn som kommer til å få det langt vanskeligere en oss.

Det er trist at Norge har et politisk parti som Frp.

 

Christian Kielland

Vaterland

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags