Demokratiet er skjørt, det gjelder å stemme

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er nå det gjelder. Valget er ditt, men det er viktig at du stemmer for demokratiet er skjørt og ingen selvfølge, skriver Anita Skogseth Bjørneby, Frp.

DEL

Leserbrev

Nå er det kort tid igjen til høstens viktigste valg, nemlig stortingsvalget 2017. I Norge har valg kommet og gått hvert 4. år, og motsetningene har vært overkommelige. Høstens valg skiller seg merkbart ut, og det er derfor så viktig at dere sofavelgerne denne gangen kommer dere opp av sofaen og tar dere til valglokalet.

Høstens valg er mer enn noe annet et verdivalg, som også vil få betydning for våre barn og etterkommere, så hvis du mener at det ikke er så nøye med deg selv, tenk på barn, tantebarn, barnebarn!

Årets valg omfatter veldig viktige saker som kan være avgjørende for fremtiden vår, for eksempel: Hvilken skole skal vi ha, skal den først og fremst være en oppbevaringsplass hvor elevene kan komme og gå nærmest som de vil, eller skal skolen være et sted for læring, disiplin og krav, slik at elevene senere er rustet til å takle arbeidslivet?

Hvordan skal vi ta vare på våre eldre? Skal de ha rett på en sykehjemsplass med pleie, aktiviteter og god mat uavhengig av hvem som drifter den, eller skal våre eldre bare være glade for at de kanskje en gang får en plass som er kommunalt drevet med innsparinger som grunnlag for driften?

Er det viktig for deg at vi har et bra lege- og sykehustilbud og at du selv kan velge hvor du vil bli behandlet, eller foretrekker du å stå i kø for å vente på plass på det eneste offentlige tilbudet som finnes?

Er det viktig for deg at vi har strenge straffer for alvorlige forbrytelser som drap og vold, eller synes du det er viktigere at gjerningsmannen får så lav straff som mulig slik at han kan komme fortest mulig ut i samfunnet igjen?

Vil du ha et synlig og mobilt politi som er bevæpnet for å kunne takle enhver situasjon eller vil du ha et politi som står ubevæpnet foran en terrorist med dødelige våpen og som prøver å skape dialog?

Synes du at Norge har plikt til å vedlikeholde og bygge nye og moderne veier, og at infrastruktur er viktig for landet både for din og for næringslivet sin del? Eller synes du at det er greit med dårlig vedlikehold og veistandard?

Synes du at det er viktig at vi har et privat næringsliv som skaper sysselsetting og skatteinntekter til landet vårt, eller skal man legge mest mulig kjepper i hjulene for næringslivet slik at staten skal forsørge deg til vi blir like fattige alle mann?

Og sist, men ikke minst, synes du at vi skal ha en streng, men rettferdig innvandringspolitikk med fokus på hjelp i nærområdene og vern av norske verdier og den norske velferdsstaten, eller er det det samme for deg om vi får økt innvandring, kriminalitet og press på norske verdier og til slutt en kollaps for velferdsstaten slik vi kjenner den?

Ja, valget er ditt, men det er viktig at du stemmer for demokratiet er skjørt og ingen selvfølge.

Godt valg!

Anita Skogseth Bjørneby

Styremedlem Fredrikstad Frp

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags