Den friheten alle snakker om, som vi er så vant til, men har glemt hva er. Når vi ikke unner andre den, er det ikke lenger frihet

Inviterer til å bruke friheten: Ingrid Trømborg, valgansvarlig i Fredrikstad kommune, har bedt mange om å forhåndsstemme. Damen Grim Stene forteller om la ekstra energi i å følge oppfordringen.

Inviterer til å bruke friheten: Ingrid Trømborg, valgansvarlig i Fredrikstad kommune, har bedt mange om å forhåndsstemme. Damen Grim Stene forteller om la ekstra energi i å følge oppfordringen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

«Det er en frihet,» sa dama på vei inn i stemmelokalet. «Må få ut ho derre Listhaug!» Grim Stene forteller om møtet og reflekterer over hva friheten betyr.

DEL

Leserbrev 

Sykla meg en tur over ælva, tenkte å forhåndsstemme på rådhuset. Like greit, så var det fort gjort i en port. Så jeg satte meg litt på benken rett utafor porten for det har jeg aldri gjort. Det var fint. Grått og varmt. Kikke litt på folk i gata komme og gå, stemme og tilfeldig forbipasserende. Så der sitter jeg og myser litt.

Jeg skimter en bil i bakgrunnen idet jeg skal dra, ut stavrer ei godt voksen dame, kanskje pensjonistalder, med krykker og målretta blikk festa mot døra til stemmelokalet. Så målbevisst at jeg ble usikker på om jeg skulle tilby hjelp. Jeg tilbød nå allikevel, men det gikk fint sa ho.

«Eller ikke fint. Kommer rett fra sjukehuset nå,» mente ho idet jeg så det var blod på buksa. Det må ha gått hardt for seg, tenkte jeg, men spurte ikke. «Det går fordi jeg må stemme!»  «Ja, gjøre sin borgerplikt,» sa jeg. «Det er ikke bare en plikt,» sa ho, la inn en kort pustepause og statuerte: «Det er en frihet!» «Ja, det har du jammen rett i. Vel talt,» mente jeg, før ho på vei inn la til: «Må få ut ho derre Listhaug.»

Jaja, henne om det. Men dama hadde rett om friheten. Den friheten som alle snakker om, som vi er så vant til, men som vi har glemt hva er. Når vi ikke unner den til andre, er det ikke lenger frihet.

Godt valg, mennesker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags