Valgkamp på norsk, når skal vi få lese om løsningene på de viktige sakene?

Nyhetsbildet: Carl Henrik Amundsen mener det blir mange uviktige saker i valgkampen og savner svar på de viktige. Klipp fra nettutgavene til Aftenposten, VG og NRK.

Nyhetsbildet: Carl Henrik Amundsen mener det blir mange uviktige saker i valgkampen og savner svar på de viktige. Klipp fra nettutgavene til Aftenposten, VG og NRK.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Carl Henrik Amundsen er oppgitt: – Når skal de viktige sakene komme inn i valgkampen? Det er hele Norge som skal ledes – ikke bare Vestlandet, Namdalseid eller Oslo!

DEL

Leserbrev 

Den som stiller til stortingsvalg skal etter valget kunne ta hånd om hele landets verdier, sikre innbyggerne et trygt og godt liv og kunne mobilisere ressurser til å beskytte lov, orden og rikets territorier. Det høres kanskje greit ut, men hva er det vi får servert gjennom media i alle kanaler – bokstavelig talt?

Vi får sitting på Trollpikken, sutring over skatteletter, ryggslikking, pastorsønner, sikring av kampen for en bedre verden, jakt på syndebukker, «fake news», fjerning av innarbeidede rettigheter, terningkast, «Hode-hender-kne-og-tå», bibel, islam, brunost og vafler for å nevne noen få av kvalitetsoppslagene de siste dagene.

Samtidig kan vi lese om at Sverige sliter med avgang i tusentall fra politiet og et voksende antall områder der verken politi, helsepersonell eller brannfolk våger seg inn fordi de blir utsatt for vold. Mens Trump reiser rundt med en koffert med atomknapp og Kim Il-ett-eller-annet truer med voldsfyrverkeri i Østen.

Kriminelle fra balkanområdet, som har pusset opp Slottet, Eidsvoldbygningen og statlige eiendommer, lever på NAV, men har store eiendommer og formuer hjemme, alt sammen basert på svindel med moms og fakturering. Vi har et kostbart Økokrim som ikke skaffer resultater, og enkle innbruddssaker som blir henlagt på grunn av ressursmangel!

Vi har store antall sykehjem som er under enhver kritikk i standard og service overfor pasienter og brukere, men private skal avskjæres fra å levere tjenestene av frykt for at de kan komme til å tjene penger på virksomheten! Pensjonistene får mindre og mindre utbetalt av de pengene de har innbetalt gjennom et langt liv i arbeid. Vi har et forsvar som ligger med brukket rygg uten slagkraft på bakken mens vi venter og venter på nye jagerfly. Vi har fremdeles ikke tatt erfaringene fra terrorangrepet mot regjeringsbygget på alvor.

Vi har behov for mer ressurser til behandling av alvorlig syke kreftpasienter, men med 1.8 millioner i Oljefondet for hvert menneske i Norge har vi allikevel ikke råd til å gi den behandlingen! Vi er oljeavhengige og noen vil avslutte produksjonen om noen få tiår. Vi har et byråkrati som vokser hemningsløst og lover og regler som gjør det vanskelig å starte opp nye private virksomheter. Det er nødvendig med 28 års planleggingstid for å bygge jernbane! Vi har en haug «tullelover» som en mengde offentlig ansatte skal passe på og overvåke dersom noen ikke følger dem.

Når skal de viktige sakene komme inn i valgkampen? Det er hele Norge som skal ledes – ikke bare Vestlandet, Namdalseid eller Oslo!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags