Ap stemte imot Syria-milliard

Ulf Isak Leirstein.

Ulf Isak Leirstein. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Dessverre er ikke det viktigste for Hansen hvor mange flyktninger som reddes, men å demonisere Frp, skriver Ulf Leirstein.

DEL

LeserbrevArbeiderpartiets Svein Roald Hansen avfyrte en særdeles usmakelig bredside mot Fremskrittspartiets flyktningepolitikk. Sannheten er at Fremskrittspartiet vil redde de mange fremfor de få.

Fremskrittspartiet har i Stortinget foreslått å gi en milliard kroner til hjelp i Syria, istedenfor å ta 8000 flyktninger til Norge. Alle de andre partiene stemte imot, og det er direkte trist at det bare er Frp som vil hjelpe flest mulig og samtidig føre en ansvarlig innvandringspolitikk.

Ifølge SSB-tall vil 8000 syrere koste Norge 95,2 milliarder når vi inkluderer familiegjenforening. Dette tilsvarer nesten tre årlige bistandsbudsjetter eller 33.067 kroner for hver skattebetaler. Det er med andre ord ikke små kostnader vedtaket medfører. Dette er dessverre noe jeg mener media har underkommunisert. Dersom vi ikke hjelper flere i nærområdene, vil dette på sikt kunne gå ut over både din pensjon og det økonomiske handlingsrommet vi i fremtiden har til å redde flyktninger i krise.

FN ba den 31. mars i år om rundt 60 milliarder kroner til nødhjelp i de syriske nærområdene. Så langt er bare 20–30 milliarder kroner faktisk blitt utbetalt av giverlandene. IfølgeFN mangler det med andre ord 30–40 milliarder kroner for å kunne få på plass den nødvendige hjelpen i Syria. Det blir meningsløst å snakke om at «nærområdene mangler kapasitet» når FN skriker etter penger for å hjelpe mer i nærområdene.

Fremskrittspartiet ønsker å hjelpe minst en million flyktninger, i stedet for å ta noen få tusen til Norge. Dessverre er ikke det viktigste for Hansen hvor mange flyktninger som reddes, men å demonisere Frp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags