Hvorfor må Hvaler ha én skole?

Floren skole får sammen med Åttekanten sin fremtid heftig diskutert i valgkampen på Hvaler.

Floren skole får sammen med Åttekanten sin fremtid heftig diskutert i valgkampen på Hvaler. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Er det ikke viktigst for barna at de har det best mulig på skolen og at de får mulighet til å lære mest mulig? spør Lene Elisabeth Strøm og Kim Erik Ballovarre.

DEL

Leserbrev 

Hvaler Høyre har alltid hatt fokus på en god lokalskole, og helt siden vår kommunestyrepolitiker Trygve Lie for flere år siden lanserte at han ønsket en felles skole for hele Hvaler, har Hvaler Høyre jobbet med denne saken.

Vi som er i kommunestyret nå har mottatt to konkrete bestilte rapporter som viser hva som må gjøres med skolebyggene og forskjeller på våre to barneskoler. Forskjeller på hvilke fag de forskjellige skolene er flinke på. Forskjell på hvor mange som blir mobbet. Forskjell på arbeidsmiljø, og ikke minst hvor forskjellig utgangspunkt barneskoleelevene fra våre to barneskoler har når de skal begynne i felles klasse på ungdomsskolen. Og da har vi ennå ikke snakket om tilstanden til skolenes bygningsmasse.

Dette liker ikke Hvaler Høyre, og når begge undersøkelser viser at flertallet av dem som jobber på våre skoler ønsker seg et felles arbeidsmiljø, skoler som ikke faller ned og likt utgangspunkt og mulighet for lik læring for våre barn, ja, så syntes vi det er synd at enkelte politikere og foreldre har som sterkeste argument mot én skole, at man vil ha skolen nærmest mulig hjemmet.

Er det ikke viktigst for barna at de har det best mulig på skolen og at de får mulighet til å lære mest mulig? Er det ikke viktig at det er nok plass, god luft og tette tak? Er det ikke viktig at akkurat ditt barn får mulighet til å lære det man skal uavhengig av hvor man bor på øyene? Er det ikke bedre å samle alle lærere under ett tak slik at den som er best i engelsk får lært barna engelsk, og at den som er best i matte får lært barna matte?

Frp stikker hodet i sanden når de sier at vi ikke behøver å bruke så mange kroner for å oppgradere våre skoler i dag. Arbeiderpartiet har bare bestemt seg for å være mot en skole selv om alle rapporter de har vært med og bestilt viser at det motsatte er best for både barn og lærere.

Alle rapporter viser at det vil koste det samme å ruste opp som å bygge nytt, og da mener Hvaler Høyre at vi må ønske det beste for våre barn; best læremiljø, mangfold av venner og likhet når det gjelder muligheter.

Hvaler Høyre ønsker gode muligheter for alle!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags