Gå til sidens hovedinnhold

Savner ydmykhet på vippen

Artikkelen er over 5 år gammel

"Vi vil være med og styre, og vi skal selge oss for alt det er verdt, hører vi fra sterke personligheter som ønsker makt." Odd A. Strømnes er ikke begeistret for småpartier som søker makt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Valget er over med resultater til sorg og til glede for så vel velgerne som partiene. Hestehandelen er i godt gjenge, også som vanlig. Hvem vil de store ha med seg for å sikre en god styring av kommunen de kommende fire år?

Dermed er vi tilbake igjen til medias store interesse ved hvert valg: Hvem blir på vippen? Media peker raskt ut ett av småpartiene – helst et parti med én representant. Der kan løsningen ligge. De store partiene med mange representanter bør vær-så- god ta hensyn til de bitte små. Selv om mange og nitti prosent av velgerne ikke har ønsket dem, synes det som om de små forventes å bli blant de mektige. Det er det som er demokrati, liker man å hevde.

Og de små svikter ikke. Vi vil være med og styre, og vi skal selge oss for alt det er verdt, hører vi fra sterke personligheter som ønsker makt. Bør ikke også de små skue til det store flertall som har valgt sine representanter ut fra den politikk de store representerer. Det synes jeg faktisk burde være en selvfølge i vårt demokrati.

Delta i avstemningen nederst på siden.

Jeg respekterer selvsagt de små partiers rett til å være med, men jeg savner litt mer ydmykhet og respekt for det store flertall. Velgerne har talt, og respekten for disse er det viktigste i et demokrati, sett med mine øyne.

Kommentarer til denne saken