Svar til Jan Paus om eldreomsorg

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Leserbrev 

Jan Paus (KrF) spør om det er sant at vi ikke har fått flere sykehjemsplasser som følge av det nye sykehjemmet på Østsiden og hvilke planer vi har for rehabilitering av de øvrige sykehjemmene våre.

De 32 nye plassene på Helsehuset har sikret en netto økning av antall plasser med heldøgns omsorg i denne valgperioden. Det er kanskje ikke et kvantesprang, men flere får god hjelp nå enn før.

Det er riktig at vi ikke har fått full effekt av de 64 plassene på nytt sykehjem enda, fordi vi har valgt å benytte anledningen til å flytte beboere fra Onsøyheimen til det nye sykehjemmet (og andre sykehjem). Onsøyheimen skal, sammen med flere av de andre sykehjemmene våre, igjennom en rehabiliteringsprosess. Det jobbes med en konkret plan for det. Det er klokt å gjøre dette nå, før vi får den kraftige økningen i antall eldre.

I tillegg har Bystyret vedtatt å bygge et trinn to på Østsiden sykehjem, som vil gi oss ytterligere 32 nye plasser. Når det står ferdig, og rehabiliteringen av sykehjemmene er gjennomført, har vi fått en ytterligere vekst i antall plasser.

Vår felles utfordring er likevel at befolkningen og antall eldre etter hvert vil vokse raskere enn vi klarer å fylle på med nye plasser. I de nærmeste tiårene blir det derfor helt avgjørende å lykkes med bruk av velferdsteknologi og tilrettelegging av privatboliger som gjør at eldre kan bo hjemme lengst mulig. Frivillig sektor vil også spille en viktigere rolle i årene som kommer. Kommunen skal selvfølgelig være garantisten for at innbyggerne får nødvendig helsehjelp og omsorg når de trenger det.

Jon-Ivar Nygård

Ordfører /ordførerkandidat Ap

Følg på: Origo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags