Hvem vil Ap samarbeide med?

Spørsmålet til Ole Haabeth: Vil du samarbeide med partier som er positive til privatisering og konkurranseutsetting? Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Spørsmålet til Ole Haabeth: Vil du samarbeide med partier som er positive til privatisering og konkurranseutsetting? Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

"Jeg akter ikke å gå inn i neste valgkamp for å anbefale mine fagforeningskollegaer å stemme på et alternativ som innebærer at fagforeningsfiendtlige partier kommer til makta."

DEL

Leserbrev 

Kommune- og fylkestingsvalget er over. I veldig mange kommuner har velgerne bedt om en venstredreiing av politikken. Allikevel er det sånn at Arbeiderpartiet i flere kommuner, også i Østfold, velger å samarbeide med KrF og Venstre, og forkaster SV, Rødt og MDG.

LO og Fagforbundet har drevet valgkamp på rødgrønt flertall og advart sine medlemmer mot å stemme på blant andre Venstre og KrF. Utgangspunktet for det er disse partienes holdning til spørsmål som berører arbeidstagerne og hvordan norske kommuner organiseres.

Både Venstre og KrF er en del av det parlamentariske flertallet som vedtok endringer i Arbeidsmiljøloven. Endringer som førte til at titusenvis av fagorganiserte tok til gatene i våres for å markere motstand.

Både Venstre og KrF har i valgundersøkelser svart at de er positive til privatisering og konkurranseutsetting av offentlige tjenester.

Allikevel er det sånn at Arbeiderpartiet i flere kommuner velger disse partiene som sine nye «bestevenner». Det bør få flere enn meg til å stille spørsmål.

Sannsynligvis er dette starten på en dreiing av Arbeiderpartiet mot sentrum i norsk politikk i forkant av stortingsvalget i 2017. En dreiing mot partier som altså har støttet Regjeringens endringer i Arbeidsmiljøloven, som er for privatisering og konkurranseutsetting og som ikke akkurat er fagforeningenes beste venner.

Mitt spørsmål er: Hva syns LO og Fagforbundet om dette?

Er det greit at Arbeiderpartiet i stadig flere kommuner kaster det rødgrønne samarbeidet i søppelbøtta for å samarbeide med partier som vil svekke de ansattes rettigheter?

Og kanskje det viktigste; hvis Arbeiderpartiets plan for regjeringsmakt etter valget i 2017 er å samarbeide med Venstre og KrF, i stedet for SV, vil LO fortsatt anbefale sine medlemmer å stemme på Arbeiderpartiet og bidra like mye i partiets valgkamp?

For meg som SV-er og LO-medlem er det viktig å få en avklaring på dette. For jeg akter ikke å gå inn i neste valgkamp for å anbefale mine fagforeningskollegaer å stemme på et alternativ som innebærer at fagforeningsfiendtlige partier kommer til makta.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags