Nei til bomring

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hvorfor mener ordførerkandidaten at hvalerfolk har betalt nok når hennes eget parti vil øke antall bommer og avgiftene? spør Leif Eriksen.

DEL

Leserbrev

Fredrikstad Frp står fast på at Kråkerøybommene ikke skal ligge i sentrum. De må flyttes til utsiden. Vi har et håp om at regjeringen kan og vil fjerne dem. Om flere partier flagger dette, kan vi nå frem. Er det noe Nedre Glomma trenger, er det "vekstpakke", ikke bare bypakke! Bommene reduserer kjøpekraften i et sårbart område, fra 2017 blir det enda mer alvor. Folk flest får kraftig reduksjon i kjøpekraften, som igjen vil gå ut over handel i og utenfor sentrum.  Nei til bomring!

Ap-ordfører i Fredrikstad støtter flytting av bommene i eget brev til samferdselsministeren og Aps ordførerkandidat på Hvaler uttaler i leserbrev at bompenger har vært belastende nok for hvalerfolk. Vi er helt enige!

Med Aps orførerkandidats konklusjon om at en bom må plasseres der bilisten har nytte av ny vei, er det grunn til å spørre om hun mener bom på for eksempel Ambjørnrød er greit. Hun som er for økte bomavgifter og flere bommer. Hvorfor mener ordførerkandidaten at hvalerfolk har betalt nok når hennes eget parti vil øke antall bommer og avgiftene? De har så sent som i eget statsbudsjett kritisert økt statlig innsats og finansiering.

Regjeringen fikk før sommeren vedtatt en bompengereform. I den åpnes det for å gi økte statlige bevilgninger for å redusere bompengekostnadene for bilister.

I Stortinget kritiserte Arbeiderpartiet denne ordningen og mente det var feil å prioritere lavere bompengesatser. Derfor er det interessant når Fredrikstad Ap later som om Arbeiderpariet er for denne ordningen. Eller er det rett og slett valgkampbløff - hvor Ap sier de er for å kutte bompenger, vel vitende at de ikke vil bevilge penger til slikt i Stortinget. Det er bakgrunnen for at samferdselsministeren snakket med Frp om temaet - han antok at Ap har samme standpunkt lokalt og nasjonalt. Men han vil sikkert gjerne høre fra Aps stortingsrepresentanter dersom de plutselig har endret mening.

Leif Eriksen

Leder og listekandidat Fredrikstad FrP

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags