Gå til sidens hovedinnhold

Villig til å bruke sivil ulydighet mot forkjørsvei

Artikkelen er over 5 år gammel

Ola Hilmar Storli kan ikke akseptere at Storveien på Gressvik blir forkjørsvei uten bedre sikring av skolebarn som må bruke veien.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I mer enn 40 år har man jobbet for å få realisert Åledalslinjen, en veistump på 1500 meter som vil flytte gjennomgangstrafikken vekk fra bebyggelsen og gi barna en trygg skolevei. Dette sier de styrende partier i Østfold nei til.

De vil heller prioritere å få bygget om Storveien til forkjørsvei og lage sikre kryss for bilene, mens seksåringene skal tvinges ut på forkjørsvei for å gå til skolen - da det ikke er fortau. Det politiske flertallet i Fredrikstad viser til at man må lage reguleringsplaner.

Som lokalpolitiker har jeg sett reguleringsplaner bli forsert igjennom når flertallet ønsker det i andre saker, men viljen til å få reguleringsplanen ferdig synes å mangle. Jeg er ikke villig til å akseptere at man prioriterer bilen foran barna.

Som lokalpolitiker og vararepresentant til Fylkestinget har jeg gjort hva jeg kan for å få det politiske flertallet som består av Ap, SV og Sp til å se konsekvenser, men uten hell. Som morfar er jeg ikke villig til å ofre andres barn og prioritere bilen først, slik det politiske flertallet har lagt opp til.

For første gang er jeg villig til å bruke sivil ulydighet for å hindre at Storveien blir forkjørsvei uten at det er bygd nødvendig sikring av de myke trafikkantene. For å illustrere trafikkmengden bedre, kan jeg nevne at kravet til firefelts motorvei er minimum 12.000 kjøretøy per døgn mens Storveien har en årsdøgnstrafikk på mer enn 16.000.

Problemet ville elegant vært løst med bygging av Åledalslinjen. Tiden for å bygge den er nå kommet.

Kommentarer til denne saken