Æren for «Det årnær sæ» skal trolig gå til en sarping

– Riktignok er han sarping, skriver Roar Julsen, men mener Kristen Fredrik Stray trolig er den som skal ha æren for å ha lansert slagordet «Det årnær sæ i Fredriksta».

– Riktignok er han sarping, skriver Roar Julsen, men mener Kristen Fredrik Stray trolig er den som skal ha æren for å ha lansert slagordet «Det årnær sæ i Fredriksta». Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Æres den som trolig æres bør, skriver Roar Julsen, og mener det var en sarping som lanserte «Det årnær sæ» som slagord for Fredrikstad.

DEL

Leserbrev 

I forbindelse med kommuneledelsens iherdige arbeid med å få etablert en visjon og et slagord for Fredrikstad-samfunnet har det i flere artikler i FB blitt hevdet at det gamle slagordet «Det årnær sæ» fremdeles er godt nok. Det skal jeg vokte meg vel for å ha noen mening om.

I kjølvannet av denne diskusjonen har vi fått en diskusjon om «Det årnær sæ». Hvem har æren av å være opphavsmannen/opphavskvinnen, vi må ikke glemme likestillingskravet! Som kjent har seieren mange fedre og nederlaget ingen mor.

I håp om i det minste å bringe diskusjonen opp på et høyere forvirringsnivå, så skal jeg få gi mitt bidrag.

På 70-80-tallet ble som kjent Fredrikstad rammet av en svært omfattende industrikrise. I løpet av kort tid forsvant hele skipsbyggingsindustrien i Nedre Glomma. Sarpsborg, Nabbetorp, Glommen, Fredrikstad, og Seut Mekaniske Verksteder. Flere tusen arbeidsplasser ble borte og i en periode var det bare Hasvik kommune på Finnmarkskysten som hadde høyere arbeidsledighet enn Fredrikstad.

For om mulig å bedre sysselsettingen ble det fra Fredrikstad og de andre kommunene i distriktet iverksatt felles tiltak, blant annet med etableringen av et næringsråd med Kristen Fredrik Stray som leder. Under en konferanse arrangert av næringsrådet mener jeg å huske at det var Kristen Fredrik Stray som lanserte uttrykket «Det årnær sæ» og med varianten «Det årnær sæ i Fredriksta».

Kristen Fredrik Stray er riktignok sarping, men allikevel, æres den som trolig æres bør!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags