Gå til sidens hovedinnhold

To spørsmål om kvinnehodene på Phønixbrygga

Artikkelen er over 3 år gammel

Thor Poppe ønsker debatt om kunstneren Jaume Plensas tre store kvinnehoder som Fredrikstad kommune har takket ja til. Han stiller to konkrete spørsmål.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg skal avstå fra å si noe om hva jeg personlig mener om de tre skulpturene som nå skal settes opp på Phønixbrygga, men jeg tillater meg å stille to spørsmål:

Hvordan kan man på forhånd takke ja til et kunstprosjekt som man ikke engang vet hvordan vil se ut? La gå at kunstneren visstnok har et stort navn - selv om jeg tipper at de fleste av kommunens ansvarlige i likhet med meg selv måtte google mannen - men man bør da vite hva man sier ja til. 

Og for det andre: Hvordan kan man i tillegg gi kunstneren frie hender til å velge hvor skulpturene skal stå? Her dreier det  seg tross alt om skupturer av enorme dimensjoner, ikke om  bortgjemte byster av en populær byorginal eller stifteren av Metodistkirken i Norge. Hva slags holdning til vårt felles byrom vitner dette om?

Jeg håper man kan få en debatt om dette før det er for sent.

Kommentarer til denne saken