Fremtiden er det havet kan gi oss – arbeidsplasser på Hvaler

– Det er svært gledelig at et enstemmig kommunestyre stiller seg bak forslaget om å sette av nye næringsarealer på vestsiden av kilen, og at det nå åpner seg nye muligheter, heter det i Vaugers innlegg.

– Det er svært gledelig at et enstemmig kommunestyre stiller seg bak forslaget om å sette av nye næringsarealer på vestsiden av kilen, og at det nå åpner seg nye muligheter, heter det i Vaugers innlegg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mona Vauger: – Med Borg havn som en dyktig forvalter og mer landareal til næring har vi tro på at Utgårdskilen i fremtiden vil gi flere arbeidsplasser og bli fremtidens motor for maritim næring på Østlandet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvaler Arbeiderparti er opptatt av fremtidens Hvaler, næringsutvikling og lokale arbeidsplasser. Vi har valgt å legge vekt på Hvalers fortrinn. Hvalers fiskerihavn Utgårdskilen er den største fiskerihavna i Sør-Norge øst for Lindesnes. Utgårdskilen gir i dag opp mot 100 arbeidsplasser inkludert fiskere og alle som har sin virksom het tilknyttet havna, og det er optimisme i forhold til å satse videre.

Det er med stor glede vi ser at det finnes det yngre krefter som ønsker å satse på fiskeri og det er tid for å tenke nytt. Politikerne på Hvaler må tenke langsiktig og legge til rette for denne utviklingen. I tillegg til optimisme i næringen, har Hvaler inngått samarbeid med Borg havn som skal forvalte havnene våre. Vi har stor tro på at Borg havn vil bidra til den utviklingen vi ønsker, med stor kompetanse og ressurser. Vi synes det er flott at Borg havn har kjøpt trålerserviceanlegget for å sikre at Egersund trål kan fortsette sin virksomhet i havna. Borg havn skal også bygge ny kai som skal kunne ta imot flere aktører, og ta hensyn til større båter.

I Utgårdskilen er Fjordfisk er en stor leverandør av kvalitetsprodukter med gode fremtidsutsikter. Etableringen av Egersund Trål, viser hvilken betydning havna har for fisket i Skagerrak. Vi synes det er spennende det som Hvaler-krabbe Gundersen har startet. Hvaler har dyktige gründere som tørr å tenke nytt. Ingen vet hva havet kan gi i form av energi og mat i fremtiden, men at det vil få stor betydning er noe vi må ta høyde for.

Det er i dag behov for økning av næringsarealer på land i Utgårdskilen. Derfor fremmet Hvaler Arbeiderparti et innspill til kommuneplanen om å sette av flere landarealer på vestsiden av kilen, slik at de som lykkes med sin virksomhet der i dag kan utvide og satse videre. Det er svært gledelig at et enstemmig kommunestyre stiller seg bak forslaget og at det nå åpner seg nye muligheter. I Utgårdskilen vil Hvaler Arbeiderparti prioritere næring og fiskeri fremfor hytteutleie og privatisering på de knappe arealene som er tilgjengelig.

Med Borg havn som en dyktig forvalter og mer landareal til næring har vi tro på at Utgårdskilen i fremtiden vil gi flere arbeidsplasser og bli fremtidens motor for maritim næring på Østlandet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken