Måtte finne omveier, mest på grunn av fortauskanter

– Utrolig at det ikke lar seg gjøre å la skråkanten gå kant i kant med øverste punkt, vannet renner jo av uansett? skriver Pockrandt.

– Utrolig at det ikke lar seg gjøre å la skråkanten gå kant i kant med øverste punkt, vannet renner jo av uansett? skriver Pockrandt. Foto:

Av

Jan Erik Pockrandt tar opp tråden fra Hans Omberg som skrev om planen Tilgjengelige Fredrikstad og problematiske fortauskanter.

DEL

Leserbrev

Helt enig med Hans Omberg. Temporært var jeg avhengig av å bruke rullestol i åtte uker ved årsskiftet, og da måtte jeg finne alternative veier til ulike steder i byen. Vesentlig på grunn av for høye fortauskanter.

Da de reparerte fortauskanten ved inngangen til gågata (ved gamle Norges Bank), spurte jeg den som hadde jobben om de kunne skrålegge den nye asfalten inn mot fortauskanten (se bildet), fikk jeg som svar at de ansvarlige i kommunen påla dem at fortauskanten måtte være minimum to cm høyere for at vannet skulle renne av!

Utrolig at det ikke lar seg gjøre å la skråkanten gå kant i kant med øverste punkt, vannet renner jo av uansett? Og, tenk hvor lett for rullestolbrukere, de som triller barnevogner og syklister å kunne lett passere istedenfor over den skarpe kanten? Kommunale regler skal man ikke kimse av, men det går vel an å være fornuftig og praktisk?

Jan Erik Pockrandt

Gågata, Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags