Galt å kutte 46 lærerstillinger i Østfold

Mister lærere: I Fredrikstad er det Haugeåsen og Cicignon ungdomsskoler som mister lærerstillingen som følge av annen prioritering i statsbudsjettet. Inspektør Tonje Maria Ruud ved Haugeåsen fortalte i FB at skolen mister fire stillinger.

Mister lærere: I Fredrikstad er det Haugeåsen og Cicignon ungdomsskoler som mister lærerstillingen som følge av annen prioritering i statsbudsjettet. Inspektør Tonje Maria Ruud ved Haugeåsen fortalte i FB at skolen mister fire stillinger. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Skolenes landsforbund og LO i Østfold mener det er svært uansvarlig av regjeringen å fjerne 600 lærerstillinger i ungdomsskolen.

DEL

Leserbrev 

Den rødgrønne regjeringen opprettet 600 nye lærerstillinger i ungdomsskolen i 2012, spesielt i områder med behov for å styrke lærertettheten. Regjeringen velger nå å avvikle ordningen for skolene i forslag til statsbudsjett for 2017.

Østfold fylke sliter med stort frafall i videregående skole og generelt lavt utdanningsnivå. Det er selvfølgelig alvorlig for skoleelevene i Østfold – og direkte uansvarlig av regjeringen – å avslutte forsøksordningen med 600 ekstra stillinger på ungdomstrinnet, uten å se konsekvensene av å sparke 46 lærere i et fylke som fra før av sliter med høy arbeidsledighet.

Disse skolene i Østfold mister sårt trengte lærerstillinger som følge av regjeringens manglende prioritering av utdanning:

Økt lærertetthet er like viktig både i barneskolen og ungdomsskolen, i tillegg til bred satsing på tidlig innsats.

Askim – 3 lærerstillinger

Eidsberg – 5 lærerstillinger

Fredrikstad – 7 lærerstillinger

Halden – 9 lærerstillinger

Hvaler – 2 lærerstillinger

Moss – 3 lærerstillinger

Rakkestad – 4 lærerstillinger

Rygge – 5 lærerstillinger

Sarpsborg – 7 lærerstillinger

Østfold mister altså 46 lærere som i dag jobber tett opp mot elever som sliter i skolehverdagen.

Den rødgrønne regjeringen bevilget 1,5 milliarder kroner i 2012 til 600 nye lærerstillinger i ungdomsskolen. Dette er sårt trengte ressurser som har kommet godt med for å opprettholde lærertetthet mot elever som sliter i skolesystemet. Hensikten var å sikre bedre resultater for skoler med høy elevtetthet og svake resultater. I statsbudsjettet for 2017 vil regjeringen avvikle ordningen.

At flere lærere per elev styrker undervisningen er tydelige. Det er derfor helt forkastelig at regjeringen ikke vil videreføre en ordning som fungerer og skal hjelpe skolene og elevene som trenger det mest.

Ordningen som den rødgrønne regjeringen innførte, har gitt lærerne mer tid til hver enkelt elev og gir større mulighet til nivådifferensiering i undervisningen. Skolene som har fått ekstra lærerressurser melder om god innvirkning på, og utvikling av elevenes læringsutbytte. Dette er igjen forebyggende med tanke på å hindre frafall for elever i videregående skole.

At regjeringen nå velger å avvikle forsøksordningen, får store konsekvenser for skolene i Østfold. Det er dårlig politisk arbeid og svært alvorlig for fremtidens østfoldinger.

Skolenes landsforbund og LO i Østfold mener det er svært uansvarlig av regjeringen å fjerne 600 lærerstillinger i ungdomsskolen. Økt lærertetthet er like viktig både i barneskolen og ungdomsskolen, i tillegg til bred satsing på tidlig innsats.

For elevene, lærerne og samfunnet vil det være best at Solberg-regjeringens kaos nå avløses. Vi håper at Arbeiderpartiet tar nå kan ta over. De vil i sitt budsjett fortsatt satte på både skolen, barna, ungdommen og elevene som trenger det mest.    

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags