Trist av Fredrikstad Ap om barna i Moria

Beboerne i Moria-leiren på Lesvos forsøker å holde seg selv og omgivelsene så rene. Skal de dusje, må de stå en time eller mer i kø.

Beboerne i Moria-leiren på Lesvos forsøker å holde seg selv og omgivelsene så rene. Skal de dusje, må de stå en time eller mer i kø. Foto:

Av

– Dette er ikke en utenrikspolitisk sak. Det er en solidaritetssak, skriver Frank Andreassen om at Ap i bystyret ikke ville støtte oppropet «Evakuer barna fra Moria».

DEL

Leserbrev
I en interpellasjon i bystyret fredag 19. juni ble det foreslått at kommunen skulle støtte oppropet «Evakuer barna fra Moria». Interpellasjonen ble lagt frem av Helga Aakre (SV) på vegne av MDG, KrF, Rødt, Bym, Venstre og Sp.

At Høyre, Frp og Pp skulle gå imot dette oppropet, er ingen overraskelse, men at Ap gjorde det er trist.

Ap velger altså her å stå sammen med høyresiden mot barna i Moria. Vi vet at dette er en viktig sak for Aps ungdomsorganisasjon AUF som på sitt landsmøte vedtok at Norge skal ta imot 3500 flyktninger fra Moria. AUFs leder Ina lIbak sa i denne forbindelse: «Vi sender nå et tydelig krav til Arbeiderpartiet og resten av partiene på Stortinget. Det haster å få gjort noe med situasjonen i Moria.»

Og mange Ap-lag rundt om i Norge har støttet dette oppropet i sine kommuner. Allikevel velger altså Ap å stemme imot i Fredrikstad. De begrunner det med at Fredrikstad bystyre ikke skal ta stilling i utenrikspolitiske saker.

Dette er ikke en utenrikspolitisk sak. Det er en solidaritetssak. Et opprop for å støtte svært sårbare unger som lever i det som kan kalles helvetes forpost.

Det er betenkelig at Ap bruker partipisken i en slik sak. Å kvele engasjementet til ungdomspolitikere på en slik måte er unødvendig. Det er også betenkelig at Ap går imot sine samarbeidspartnere i det som er en viktig sak for småpartiene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags