Forstår ikke virksomhetslederen problemet Bregneveien?

Stridens kjerne:  Gang- og sykkelveien ved Bregneveien i Rolvsøy. Beboerne vil åpne den for biltrafikk fordi de vil unngå den bratte Bregneveien når det er glatt. Virksomhetsleder for vei i Fredrikstad kommune er bekymret over at noen tar seg til rette og kjører bil på gangveien.

Stridens kjerne: Gang- og sykkelveien ved Bregneveien i Rolvsøy. Beboerne vil åpne den for biltrafikk fordi de vil unngå den bratte Bregneveien når det er glatt. Virksomhetsleder for vei i Fredrikstad kommune er bekymret over at noen tar seg til rette og kjører bil på gangveien. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Beboere føler de ikke har noe valg når de kjører på gang- og sykkelveien. Forstår ikke virksomhetslederen dette? spør Marianne Kristiansen om konflikten i Bregneveien på Rolvsøy.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

- Vi vet at det er bilister i området som ikke respekterer skiltene og som likevel benytter gang- og sykkelveien som bilvei. Dette er sterkt bekymringsfullt, skriver virksomhetsleder for vei i Fredrikstad kommune, Hans Ketil Andersen, som et svar til meg. Dette kommer etter at kommunen ikke vil åpne en stikkvei som i alle år tidligere har vært åpen vinterstid.

Mitt spørsmål er derimot om virksomhetslederen ikke forstår at vi føler vi ikke har noe valg? Forstår ikke virksomhetslederen at vi er livredde for å kjøre ned veien, og forstår han ikke at vi, et klart flertall på 95 prosent  som bor i området, mener at det er tryggere for oss å bruke stikkveien?

Hvordan kan virksomhetslederen i det hele tatt svare at det ikke er relevant i saken at vi er redde for ulykker?  Og hvordan er det mulig å si at kommunens bestemmelse er i de myke trafikantenes interesse når de myke trafikantene – og deres foresatte – ikke ønsker å ha det slik og faktisk er rasende på dette?

Det virker ellers som Andersen er stolt over å sette opp noen sandkasser i den bratte bakken, men hvem tenker han skal strø i en kommunal vei en tidlig morgen på vei til jobb? Er det i det hele tatt tenkt slik at innbyggerne skal strø på kommunale veier?

Visst har det blitt bedre med strøing i Bregneveien den siste tiden, men siste uke med svært vekslende værlag, var det likevel flere dager vi måtte snegle oss – livredde – ned den isete Bregneveien.  Det er lett å forstå at kommunen ikke makter å komme sporenstreks, men vi, beboerne, har likevel problemet: Vi må på jobb og på ulike arrangement, og da velger mange det trygge alternativet som i alle fall gjør at vi ikke får liv på samvittigheten eller skader oss selv eller andre. Det kan da ikke være så vanskelig å forstå?

Nytt var det heller ikke at virksomhetslederen svarte at innspillet er tatt med i høringen om fortauet i Råkollveien. Det skrev jeg alt i mitt første innlegg i saken, men jeg nevner igjen at denne høringen kanskje ligger langt frem i tid, kanskje år, og jeg uttrykker også en stor bekymring for at innspillene fra oss drukner i en stor høring om en helt annen sak – om fortau i Råkollveien.

Jeg oppsummerer igjen med at kommunen overkjører oss, og vi må faktisk tenke på at ulykker kan skje her. Det nytter ikke å si at dette ikke er relevant i saken.  Folket har klart talt, og da burde det lyttes til uten å komme med påstander som at det strider mot alle prinsipper og trafikkregler å åpne en gang- og sykkelvei for biltrafikk i vintermånedene. I alle fall fortjener vi et svar på hvorfor det har vært åpent på stikkveien tidligere, og plutselig ikke lenger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken