I dag kunne liv gått tapt på skoleveien. Og hvem har skylden?

Stedet for den nesten alvorlige hendelsen: Bildet er tatt i Søren Klæboesvei med fortauet til høyre og gangfelt over Lisleby Allé på samme side. Brevforfatter Drangsholt er også opptatt av at hekkene hindrer sikt i krysset. Bilen på bildet var ikke involvert.

Stedet for den nesten alvorlige hendelsen: Bildet er tatt i Søren Klæboesvei med fortauet til høyre og gangfelt over Lisleby Allé på samme side. Brevforfatter Drangsholt er også opptatt av at hekkene hindrer sikt i krysset. Bilen på bildet var ikke involvert. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kvinnen kom med nedisete bilruter og traff barnevogna. Ole Jørgen Drangsholt mener flere enn denne sjåføren bør ta ansvar.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Jeg er akkurat blitt vitne til noe som kunne ha endt med et førstesideoppslag i alle riksaviser og FB.

Som så mange andre foreldre leverer jeg barn på skolen, i mitt tilfelle Nøkleby skole. På vei til  skolen i dag (onsdag) observerer vi alle barn og noen voksne som ikke bruker refleks eller lignende og konkluderer med at det ikke er særlig lurt spesielt når det er mørkt.

Men på vei tilbake var jeg og andre vitne til en hendelse som kunne ha endt med en tragedie for de involverte.

Og hvem har skylden i dag? Uten tvil den idiotiske sjåføren som ikke gidder å ta hensyn til andre.

I krysset Søren klæboesvei - Lisleby allé, går det en dame foran meg med tvillingvogn ut mot krysset, damen skal i retning Snippen og velger ikke å gå opp på fortauet og over fotgjengerfeltet, noe som i dag kunne ha kostet hennes to barn i alder ca ett til to år livet. For rundt krysset kommer det en bil som også skal levere barn på skolen, personen som kommer kjørende sneier hekken i krysset treffer barnevogna og damen på siden og velter både tvillingvognen og damen.

Bilen stopper ikke, men kjører videre helt til jeg omtrent slår hånden gjennom panseret og damen som kjører bilen stopper og lurer nok på hva jeg holder på med. Det rekker hun ikke å spørre om da jeg åpner døra og spør hva faen hun holder på med og at hun nå akkurat har kjørt på en dame med barnevogn. Heldigvis går det etter forholdene bra med barna i vognen og damen slipper med skrekken.

Det viser seg at hun som kjører bilen ikke har giddet å skrape vinduene på bilen og ser ingen ting ut frontruten. Og hvis politiet hadde blitt varslet i denne situasjonen, tror jeg at førerkortet til denne personen hadde blitt indratt. (Burde vel kanskje gjort det og fått denne føreren bort fra norske veier en stund).

Jeg er selv klassekontakt og ved skolens start i år tok jeg opp på et FAU-møte at skolen måtte få de som bor rundt skolen til å klippe ned hekkene sine til lovpålagt høyde (noe Hvaler kommune gjør nå, postet 18.12.2015 i FB). Dette er ifølge rektor tatt opp med kommunen i Fredrikstad og ingen ting skjer.

I dag kunne det ha gått som jeg frykter på skoleveien til Nøkleby skole, liv kunne gått tapt. Og hvem har skylden i dag?

Uten tvil den idiotiske sjåføren som ikke gidder å ta hensyn til andre. Men skolene har vel også et ansvar for at skoleveien er trygg, og kommunen har i allefall ansvaret for at gjeldende lover blir overholdt rundt sine veier.

Jeg tror at hvis disse to barna i tvillingvognen i dag hadde blitt drept eller skadet, så hadde vår kjære ordfører kommet og trøstet lokalsamfunnet her på Lisleby, hekkene hadde kanskje blitt klippet på sikt og morgendagens overskrift i FB hadde vært skrevet i uthevet sort felt.

Min oppfordring til alle som har barn i skolen er: Følg opp barna deres, putt på dem en refleks. Da ser vi dem. (Er det bare jeg som kjører bil og ikke ser fotgjengerene før de er rett foran bilen). Sørg for at dere ser ut alle vinduene på bilen, og hvis dere har råd til å kjøpe sykler til barna, da har dere råd til å kjøpe lys foran og bak også. Koster under femtilappen på Jula, Biltema osv...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken