Rolvsøy-foreldre ville ha tryggere vei – fikk avslag

Har fått negativt svar: Beboerne fortalte i FB rett før jul om brevet med ønske omå åpne gangveien bak dem på bildet for biltrafikk. Her står de i krysset Blåklokkeveien/Bregneveien.

Har fått negativt svar: Beboerne fortalte i FB rett før jul om brevet med ønske omå åpne gangveien bak dem på bildet for biltrafikk. Her står de i krysset Blåklokkeveien/Bregneveien. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg er trist på beboernes vegne, teknisk etat viser liten respekt for en så stor gruppes engstelse, skriver Marianne Kristiansen etter å ha fått avslag på ønsket om et vintertiltak for tryggere vei.

DEL

Leserbrev 

Rett før jul fikk jeg med meg hele 101 bilister i veiene Bregneveien/ Blåklokkeveien. Så godt som 95 prosent av alle bilister og barneforeldre støttet og skrev under på mitt initiativ om å åpne stikkveien mellom Råkollveien/ Bregneveien for kjøring i perioden november til mars for å hindre farlige hendelser for våre barn og unge.

Det har drøyd en stund til vi fikk svaret, men torsdag denne uken kom svaret fra kommunens sjef på teknisk, Hans Ketil Andersen, der han sa at han ikke kommer til å åpne veien, men ikke har glemt oss. Det han mener er en smart løsning, er at vårt innspill legges inn som en høring i en reguleringsplan for legging av fortau i Råkollveien, og han mener med dette at han har imøtekommet oss på en god måte.

Et klart flertall av beboerne i Bregneveien/Blåklokkeveien er derimot langt fra fornøyde med denne ordningen. Vi vet for det første at en reguleringsplan ligger langt frem i tid, kanskje år, og for hver dag som går, er vi fortsatt engstelige for våre barn og unge som benytter en livsfarlig, isete bakke der vi blir tvunget til å kjøre ned.

Ikke engang en forklaring på hvorfor veien ikke kan åpnes inntil en regulering er på plass, vil han gi. Ei heller vil han gi noe svar på hva som er annerledes nå i forhold til tidligere år, da stikkveien alltid har vært åpen for ferdsel i vintermånedene.

-Jeg er ny, og jeg hører hva du sier, svarer den tekniske sjefen, og han viser således ingen vilje til å lytte til lokaldemokratiet og faktisk undersøke tidligere forhold. Ei heller et allmøte for å høre beboernes engstelse vil han gå med på.

Som aksjonsleder har jeg en ting å si: Jeg er trist på beboernes vegne, og jeg finner det lite greit at teknisk etat viser så liten respekt for en så stor gruppes engstelse og ønsker. Det er tross alt våre barn vi skal verne, og vi vet kanskje best hva som er best for våre barn og unge. At en to-tre hus uten barn skal få bestemme, finner jeg ellers lite greit. Skjer det en ulykke, er det for sent å angre ...#8230;

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags